Kuracia pečienka na jabĺkach fotorecept

spydigy - fotkaspydigy, 4. novembra 2013
Kuracia pečienka na jabĺkach (fotorecept)
Foto: spydigy
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
125 ml
60 g
2 ks
2 ks
1 ks

Postup

  1. 1

    Pečienky si umyjeme očistíme a nakrájame na menšie kúsky.

    Kuracia pečienka na jabĺkach (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Jabĺčka si ošúpeme odstránime jadierka a nakrájame na menšie kocky

    Kuracia pečienka na jabĺkach (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cibuľku si tiež očistíme a nakrájame.. ( ja som už asi moc pohodlná a cibuľu vždy rozmixujem..je to rychlejšie a neplačem pritom hh :) )

    Kuracia pečienka na jabĺkach (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    na oleji si orestujeme cibuľku

    Kuracia pečienka na jabĺkach (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    pridáme pečienku a tiež orestujeme.

    Kuracia pečienka na jabĺkach (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Keď je pečienka taka hnedšia tak pridáme jablka (stále mi sme to mali miešať)

    Kuracia pečienka na jabĺkach (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Keď jablka zmäkli podlejeme ich vínom

    Kuracia pečienka na jabĺkach (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pridáme hneď nato bobkový list a teplotu znížime aby sa víno moc rýchlo nevyparilo. Víno vyvarime pri miešaní.

    Kuracia pečienka na jabĺkach (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Keď je víno úplne vyparené a zmes sa znovu smaží, pridáme maslo a necháme ho roztopiť pri stálom miešaní.

    Kuracia pečienka na jabĺkach (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Ak sa nám maslo už roztopilo tak vyberieme bobkový list a podávame :)

    Kuracia pečienka na jabĺkach (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

enss
Chutné jedlo, veľmi dobrá kombinácia, si šikovná. Podávala by som ho s ryžou.
spydigy
@enss nepochybujem, ze ryza nemoze byt k tomu dobra... len ja ryzu nepapam :)
ericka
pripravila som podľa tvojho receptu, naozaj je to chutné a na prípravu veľmi jednoduché a hlavne rýchle jedlo,výborne sa k tomu hodí ryža

Zaujímavé video z archívu TV Varecha