Foto: spydigy
20 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pečienky si umyjeme očistíme a nakrájame na menšie kúsky.
-
2
Jabĺčka si ošúpeme odstránime jadierka a nakrájame na menšie kocky
-
3
Cibuľku si tiež očistíme a nakrájame.. ( ja som už asi moc pohodlná a cibuľu vždy rozmixujem..je to rychlejšie a neplačem pritom hh :) )
-
4
na oleji si orestujeme cibuľku
-
5
pridáme pečienku a tiež orestujeme.
-
6
Keď je pečienka taka hnedšia tak pridáme jablka (stále mi sme to mali miešať)
-
7
Keď jablka zmäkli podlejeme ich vínom
-
8
Pridáme hneď nato bobkový list a teplotu znížime aby sa víno moc rýchlo nevyparilo. Víno vyvarime pri miešaní.
-
9
Keď je víno úplne vyparené a zmes sa znovu smaží, pridáme maslo a necháme ho roztopiť pri stálom miešaní.
-
10
Ak sa nám maslo už roztopilo tak vyberieme bobkový list a podávame :)
Diskusia k receptu