Bažantie prsičká s omáčkou z lesného ovocia
Pavel Kubik
šéfkuchár Alexandra Šport hotela v Púchove, 7. júla 2013
šéfkuchár Alexandra Šport hotela v Púchove, 7. júla 2013
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bažanta vykostíme, aby sme získali prsia. Dávame pozor a vedieme nôž pri kosti, tým budú mať prsia pekný tvar a formu. Bažanta osolíme a na rozpálenej panvičke s olejom a maslom opekáme zo všetkých strán. Počas opekania prsičká polievame horúcim tukom, opekáme asi 10 minút. Necháme odstáť.
- 2
Do výpeku dáme lesné ovocie a červené víno. Pomaly necháme zredukovať, aby sa nám víno odparilo. Pri podávaní prsičká vždy prerežeme.
- 3
Zemiaky očistíme, uvaríme v osolenej vode, scedíme, pridáme maslo, smotanu a nakrájaný medvedí cesnak. Popučíme tak, aby nám zostali kúsky zemiakov, nie kaša.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu