Bažantie prsičká s omáčkou z lesného ovocia

Pavel Kubik
šéfkuchár Alexandra Šport hotela v Púchove, 7. júla 2013
Bažantie prsičká s omáčkou z lesného ovocia
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
40 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
200 g
100 g
1 PL
280 g
1 ČL
600 g
100 ml
100 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bažanta vykostíme, aby sme získali prsia. Dávame pozor a vedieme nôž pri kosti, tým budú mať prsia pekný tvar a formu. Bažanta osolíme a na rozpálenej panvičke s olejom a maslom opekáme zo všetkých strán. Počas opekania prsičká polievame horúcim tukom, opekáme asi 10 minút. Necháme odstáť.

  2. 2

    Do výpeku dáme lesné ovocie a červené víno. Pomaly necháme zredukovať, aby sa nám víno odparilo. Pri podávaní prsičká vždy prerežeme.

  3. 3

    Zemiaky očistíme, uvaríme v osolenej vode, scedíme, pridáme maslo, smotanu a nakrájaný medvedí cesnak. Popučíme tak, aby nám zostali kúsky zemiakov, nie kaša.

Recept je zaradený do kategórií:
Bažantie mäso, Hlavné jedlá, Večera, Oprážané, Grilujeme ( 2 )

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre