
Syrové muffiny
V jednej miske zmiešame múku, soľ, prášok do pečiva a mletú červenú papriku.

Plnená tekvica bravčovým mäsom
Vďaka susedke mám plný balkón uhoriek, cukiet a ešte aj inej zeleniny. Tak čo s tým, pozrela...

Pivné rožky
Z ohriateho piva, cukru a droždia pripravíme kvások. Pridáme ho k ostatným surovinám a vypracujeme...

Morčacie stehno v pare
... s dijonskou horčicou, syrom a pestom z medvedieho cesnaku. Pôvodne to mala byť morčacia...

Hovädzie plátky v brusnicovo-vínovej omáčke so zemiakovými guľami
Nedeľný obed som pripravila s hovädzieho zadného mäsa. zostali mi brusnice od Vianoc, tak som...

Karfiolové placky so zemiakovou kašou
Neviem náhodou či som nevylovila tento recept z tejto stránky, mám ho už dávno prepísaný v...

Mäsové guľky plnené mozzarellou
Mäsové guľky máme radi a pripravujem ich na rôzne spôsoby....

Tvarohový koláčik z ovsených vločiek
Ahojte, toto je môj prvý receptík, ktorý sem pridávam, keďže doteraz som len čerpala...

Čokoládová babka
Vymiesime si cesto, musi byt pekne hladke, makke a nelepive. Dame do vačšej misy , zakryjeme a...

Bravčová panenka s dubákovým rizotom
Metóda „sous vide“ - čiže varenie vo vákuu v hermeticky uzavretých plastových vrecúškach pri nízkych teplotách počas dlhej...

Škoricová bábovka
Nasa draha @bozulka mi poslala mail o tom aka je skorica pre nas zdrava. Tymto ma...

Kakaovo-pudingové rezy s kokosom
Nachystala som pre mojich maškrtníkov kakaovo-pudingové rezy s kokosom. Vychádzala som z toho, o čom...

Jemná paštika z hlívy ústřičné
Rychlá, jemná, dobrá pochoutka pro milovníky této houby. Množství surovin je pouze orientační.

Bublanina s pribináčkovým krémom
Bublanina je vďačná klasika, domáci pribináčik ani nevravieť. A čo vznikne, keď ich spojíme...

Grilovaný camembert s orechmi a medom
fotku podobného syra som videl minulý rok na internete a hneď som vedel, že ho musím...

Celozrnný špaldovo-ražný chlieb
Opäť niečo pre milovníkov celozrnných chlebov. Keďže na vlastný kvások som ešte nedozrela, skúšam aspoň...

Tvarohovo-jablková tarte
Krehké cesto: Všetky suroviny spolu zmiešame a vypracujeme hladké cesto. Necháme polhodinu odstáť v chladničke. Po odstátí...

Malinová torta s osviežujúcim tvarohovo-mascarpone krémom a čokoládovo-orieškovým korpusom
Vyzerá možno jednoducho a obyčajne, jej príprava je pomerne nenáročná, ale jej chuť je božská....

Cuketové halušky - ako príloha
Bola raz jedna cuketa a skončila v mňamkových haluškách :-)

Rýchla bezlepková piškótová roláda
Máte len pol hodinu času a potrebujete niečo upiecť? Overené, fungujúce, bezlepkové a veľmi dobré?...

Naše špagety carbonara
Slaninu a údenú krkovičku nakrájame na kocky a opražíme len na troche oleja. Pridáme pretlačený cesnak...

Vyprážaný syr obalený v 2 x trojobale
Syr obalujem vždy dva krát, aby bol v pevnom obale.

Jehněčí česnekem špikované, na česneku pečené
Jehněčí, ale i kůzlečí maso má specifickou chuť i vůni. Obojí se dokonale snoubí s...

Osie hniezda
Toto je recept z dávneho televízneho vysielania, ktorý mám rada najmä pre jeho jednoduchosť.

Ruské vajce
Ja robím ruské vajce do malých uzatvárateľných nádob, takže si ich môžeme vziať do práce na...

Guláš z červenej fazule
Prvýkrát som do fazuľového guláša pridala aj menšiu cviklu (keďže cvikla má dosť výraznú chuť, tak len jednu)....

Špaldový sódový chlieb (vegan)
Niekoľko sodových chlebov tu už je. Tento je bez živočíšnych surovín. Získame kilový chlieb...

Pečený čaj
Ovocie umyjeme, ošúpeme a nakrájame na malé kúsky ( ja som použila pomaranče, mandarinky a...

Bravčové soté
Mäso pokrájame na rezance. Všetky ostatné prísady zmiešame, mäso dáme do tohto nálevu a necháme...

Krkovička pre vítanú návštevu
Tento recept som dostala pod takýmto názvom, preto ho aj tak uvádzam. V pôvodnom recepte...

Celozrnné pohánkové sušienky
Domáce sušienky sa vždy zídu. V recepte som použila múku celozrnnú a pohánkové vločky, ktoré...

Chocolatines
Z časopisu o tradičnom mexickom pečení, len som zamenila väčšiu časť hladkej múky za celozrnnú.

Krúpy s kelom
Netradičné jedlo z tradičných potravín, teda až na ten tempeh, ale kľudne môže byť aj...