Foto: martina34
Dnes som robila manželovo obľúbené jedlo - bravčovú pečeň, ktorú som trochu vylepšila.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do panvice si dáme 2 PL oleja a na mesiačiky nakrájanú cibuľu. Osmažíme ju a preložíme si ju na tanier. Do panvice si dáme zvyšný olej, zohrejeme, medzi tým si narežeme pečeň, obalíme ju v hladkej múke a opečieme ju z oboch strán. Postupne tak osmažíme všetky plátky pečene. Všetky kúsky potom vložíme naspäť do panvice, pridáme aj opečenú cibuľu, pridáme mleté korenie, mletú papriku, paradajkový pretlak, premiešame a necháme 15 minút prikryté dusiť. Na koniec pridáme aj soľ, premiešame, ak je potrebné podlejeme 1 dcl vody a necháme 5 minút ešte dusiť. Hotovú pečeň podávame s ryžou alebo s chlebom.
Pečienka sa pripravuje spravidla z bravčového mäsa (stehno, karé, krkovička)
@stefanm , no už si tie tvoje taniere všimol aj môj manžel, zhodou okolností tiež Štefan xixixi, neboj, berie to len ako náhodu :-) naozaj máme spoločný len typ tanierov xixi
Naša kuchárka, Horský a kolektív: Pečeň na cibuli, Pečeň na slanine,
Telacia pečeň na zelenine, Telacia pečeň so zelenou paprikou, Pečeň na smotane, Vyprážaná pečeň, Hovedia pečeň na slanine, Kuracia pečeň na paprike a so smotanou
Obidve knihy sú slovenské, ani v jednej sa pečeň pokrájaná na drobno nemení na pečienku. Ani kuracia pečeň nie je pečienkou.
Martina 34: Ten názov receptu je už v poriadku, dúfam že si svoje názvy receptov opravia všetci "pečienkári". Ďakujem
Dry, kuchár, amatér, začiatočník už viac ako 40 rokov
Toto je názorný príklad toho, prečo mnoho prispievateľov na vareche prestalo pridávať recepty.
Nepíšeme predsa odbornú kuchársku knihu, ale uverejňujeme svoje vlastné výtvory, ktoré máme každý plným právom pomenovať podľa seba.
A keby sa to tvoje jedlo volalo aj Bačova vatra, alebo Babkin guľomet...je to len a len na tebe :-)))))