Tvarohové alebo tvarohovo-bryndzové pagáčiky fotorecept

dvorka - fotkadvorka, 3. decembra 2014
Tvarohové alebo tvarohovo-bryndzové pagáčiky (fotorecept)
Foto: dvorka

V televíznej relácii Tajomstvo mojej kuchyne ma oslovili Tvarohové pagáčiky. Cesto niekoľko krát poskladané je predurčené na lístkovanie a lákala ma aj chuť tvarohu Zobraziť celý popisV televíznej relácii Tajomstvo mojej kuchyne ma oslovili Tvarohové pagáčiky. Cesto niekoľko krát poskladané je predurčené na lístkovanie a lákala ma aj chuť tvarohu a nie klasických škvariek. Vyskúšala som nie pôvodný recept, ale trochu som ho dotvorila podľa svojho gusta. polovicu masla som nahradila bryndzou a kyslú smotanu jogurtom.

20 minút
na 180 °C

Suroviny

Pôvodný recept:
300 g
250 g
250 g
1/2 téglika
1 balíček
1 kávová lyžička
Môj recept:
200 g
100 g
125 g
125 g
250 g
1/2 kelímka
1/2 balíčka
1 plná kávová lyžička
Na potretie:
Na posypanie:
 (rasca alebo strúhaný syr)




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny na cesto som spracovala do hladkého cesta. Dala som ho na 30 minút do chladničky.

    Tvarohové alebo tvarohovo-bryndzové pagáčiky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto po polhodine som vyvaľkala na pomúčenej doske na hrúbku asi 1 cm a potom som poprekladala najskôr na tretiny a potom na polovičku.

    Tvarohové alebo tvarohovo-bryndzové pagáčiky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Takto prvý krát preložené cesto som vložila do chladničky na 20 minút.

    Tvarohové alebo tvarohovo-bryndzové pagáčiky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Postup s vyvaľkaním, prekladaním a 20 minútovým chladením som opakovala ešte 3x. Spolu som prekladala cesto 4x. Znova som ho vložila na 20 minút do chladničky.

    Tvarohové alebo tvarohovo-bryndzové pagáčiky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cesto som po poslednom oddychovaní vyvaľkala na hrúbku 1 cm. nožíkom som po celom ceste spravila mriežku a povykrajovala som malé kolieska, uložila na plech. Odkrojkové cesto som dobre spracovala, vyvaľkala na tenko, preložila na tretiny a potom na polovicu a kým som ponatierala pagáčiky a posypala sezamom, nechala som cesto v chladničke. Odkrojkové cesto som si vyvaľkala na koliesko, nakrájala na 8 častí - trojuholníčkov a spravila som rohlíčky. Nelístkovali sa ako pagáčiky, ale chutili rovnako. Poukladala som na plech, natrela vajíčkom a posypala sezamom. Vo vyhriatej rúre na 180°C som piekla obidva plechy na teplom vzduchu 20 minút.

    Tvarohové alebo tvarohovo-bryndzové pagáčiky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Piekla som večer a nevedela som trafiť skutočnú farbu pečiva. Vidno však, že pekne podrástli aj keď som dával alen polovičku PDP oproti pôvodnému receptu a polovičná dávka masla nahradená bryndzou urobila cesto chutnejším a menej mastným.

    Tvarohové alebo tvarohovo-bryndzové pagáčiky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Rohlíčky aj s pagáčikmi.

    Tvarohové alebo tvarohovo-bryndzové pagáčiky (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

babkamt
pekne sa ti vydarili, recept si ukladám do kk, 5*
marika21
Dala by som si. Robievam aj ja s bryndzou. Veľmi nám chutia.*****KK
alex37
aj tvaroh aj bryndza určite zjemnia cesto. Ukladám, recept sa zíde o chvíľu máme Silvester :-) ukladám.
eviana
Mňaaaam, fajné k vínku, veľmi chválim a ukladám, isto skúsim ;) 5*
pacik
Za 5*... A čo ich tak nakrájať na štvorce, už som kdesi videla taký recept. Neboli by to pagáčiky výzorom, ale chuťou určite, vyskúšam :-)
vladkaku
...tak toto je góóól. Mňa to tiež včera napadlo (mala som veľa bryndze), no potom som nemala odvahu piecť, nemala som kyslú smotanu. Ale jogurt mám!!! Určite to vyskúšam! Sranda, že ľudia podobne uvažujú. No ty si smelšia a veeeľmi si ma potešila. Veľa dobrých nápadov:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia