Zemiakové špirálky

zirafninka1 - fotkazirafninka1, 1. januára 2011

Ďalšia obmena na pečené zemiaky.

Suroviny

 podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na špirálku sú ideálne dlhšie užšie zemiaky. Moje presne také neboli :) Zemiaky si poriadne umyjeme alebo ošúpeme.

  2. 2

    Zemiak pozdĺžne napichneme na špajľu.

    Zemiakové špirálky - obrázok 2
  3. 3

    Nožom zarežeme v hornej časti zemiaku. Rez by mal byť šikmý - čepeľ noža mierne vychýlená smerom nadol.

    Zemiakové špirálky - obrázok 3
  4. 4

    Otáčame špajľou a dookola režeme šikmo, čím sa nám vytvorí špirála. Zemiaky potrieme zmesou oleja a korenín. Pečieme v dobre vyhriatej rúre.

    Zemiakové špirálky - obrázok 4

Diskusia k receptu

8 komentárov k receptu
Ja mám takú pomôcku, ktorú mi vyrobil kamarát a tou zvnútra zemiaku vykrajujem špirálky,ale tie sú potom bez kože. Zemiak som vždy naplnila dobrou náplňou,upiekla a k tomu špirálky
Tiež mám ten vrtáčik a robím ako @tinca , zväčša do diery po špirálke napchám tenkú klobásku, alebo nejakú mäsovú zmes. Ale tento tvoj spôsob sa mi veľmi páči, upečie so to skôr ako klasický zemiak v celku.

Pridaj komentár k receptu: