Zemiakové špirálky

zirafninka1 - fotkazirafninka1, 1. januára 2011

Ďalšia obmena na pečené zemiaky.

Suroviny

 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Na špirálku sú ideálne dlhšie užšie zemiaky. Moje presne také neboli :) Zemiaky si poriadne umyjeme alebo ošúpeme.

  2. 2

    Zemiak pozdĺžne napichneme na špajľu.

    Zemiakové špirálky - obrázok 2
  3. 3

    Nožom zarežeme v hornej časti zemiaku. Rez by mal byť šikmý - čepeľ noža mierne vychýlená smerom nadol.

    Zemiakové špirálky - obrázok 3
  4. 4

    Otáčame špajľou a dookola režeme šikmo, čím sa nám vytvorí špirála. Zemiaky potrieme zmesou oleja a korenín. Pečieme v dobre vyhriatej rúre.

    Zemiakové špirálky - obrázok 4

Diskusia k receptu

tinca
Ja mám takú pomôcku, ktorú mi vyrobil kamarát a tou zvnútra zemiaku vykrajujem špirálky,ale tie sú potom bez kože. Zemiak som vždy naplnila dobrou náplňou,upiekla a k tomu špirálky
zirafninka1
Jej, aj my to mame. Kupil to este dedko. Ako deti sme si tie vyvrtane spiralky piekli ako hranolky.
sovka62
Tiež mám ten vrtáčik a robím ako @tinca , zväčša do diery po špirálke napchám tenkú klobásku, alebo nejakú mäsovú zmes. Ale tento tvoj spôsob sa mi veľmi páči, upečie so to skôr ako klasický zemiak v celku.
zirafninka1
Dakujem. Ano. Tieto boli upecene do cca 15 minut. A trosku zmena odhryzavat si zemiak z palicky :)
valera
Zemiaky sú moje obľubené, hneď zajtra špirálky vyskúšam, mňam
baboja
Uz som poslala draheho po zemiacky.Hned sa do toho dam.Je to trochu odlahcenie.Mnam




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia