Kakaová torta
Kakaová torta

Torta s kakaovým krémom fotorecept

mesiar50 - fotkamesiar50, 23. septembra 2017
Torta s kakaovým krémom (fotorecept)
Foto: mesiar50

Tortu som robil pre rodičov a tým sa páčila a aj chutila. Ak si ju raz pripravíš možno bude chutiť aj tebe.

12-15 minút
na 180 °C

Suroviny

Korpus (3x):
5 ks
150 g
150 g
6 g
2 PL
4 PL vlažná
Krém z mikrovlnky:
5 ks
150 g
Kakaový krém:
500 g
3 PL
4 bal
1200 ml
150 g
 (alebo rumová esencia)




Postup

  1. 1

    Ja cesto robím netradičným spôsobom. Bielky vyšľahám s cukrom do peny, potom k nim pridám žĺtky a postupne ostatné ingrediencie. Olej a vlažnú vodu pridávam, keď je hmota ešte nie celkom premiešaná múkou. Pláty som piekol na plechu v dobre vyhriatej rúre cca 12 - 15 minút pri teplote 180 °C. Takto pripravíme 3 korpusy.

    Torta s kakaovým krémom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Krém z mikrovlnky: Vajcia vyšľaháme s cukrom dopenista takým istým spôsobom ako pri príprave piškótového cesta bez oddeľovania vajec.

    Torta s kakaovým krémom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Komu sa krém z mikrovlnky ,,nepozdáva" samozrejme môže použiť aj tradičný pracovný postup a to prípravu tohoto krému nad parou.

    Torta s kakaovým krémom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Penu v mikrovlnke musíme sledovať!

    Torta s kakaovým krémom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Hotový vaječný puding, ako som ho ja nazval...

    Torta s kakaovým krémom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Kakaový krém: Maslo vyšľaháme s cukrom do peny. Postupne pridáme teplý vaječný puding z mikrovlnky a šľaháme 5 minút. Určite sa teraz mnoho ľudí pozastaví nad množstvom masla. Takto... Ja som robil takúto obdĺžnikovú tortu prvý krát. Pravdepodobne rozmermi by boli z nej dve torty okrúhleho tvaru a pomer 2 Zlaté klasy + 250 g masla... myslím ok. Doma som mal iba takú tácku, na ktorú by sa mi torta sotva zmestila a preto som kraje plátov zrezal. Zostalo mi asi 100 g krému + prebytočné cesto a tak som spravil guľky. Záleží len a len na Vás akú tortu si spravíte. Dĺžka cca 35-37 cm a šírka mohla byť cca 25-28 cm. Prepáčte, ale neviem to presne.

    Torta s kakaovým krémom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Do krému primiešame kakao.

    Torta s kakaovým krémom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    A už, len pridať puding zo Zlatého klasu. Je potrebné krém ochutnať a kto má radšej sladké krémy, tak si ho potom môže dosladiť pridaním práškového cukru.

    Torta s kakaovým krémom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Krém dochutíme rumom alebo arómou a dáme vychladiť do chladničky. Krémom potom naplníme korpusy a zvyšným krémom tortu natrieme a ozdobíme.

    Torta s kakaovým krémom (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

haji
Krásná torta, postup u korpusu je mi blízký, na krém z mikrovlnky "zírám" - pro mě odvážný počin. Jsi šikovný, rodiče se mají! Díky za receptík a zvláště za zajímavý postup.
evanaaa
Nuž, Lacko, ako vidím, zostal si verný sladkým dielkam, torta je pekná, jednoduchá výzdoba ale ukáže, a iste výbornej chuti. Zaujímavý je krém v mikrovlnke robený, to ju musíš každých 30 sek. vypínať? Neviem, či by sa mi to tak podarilo ako tebe.....ale ak rodičom chutila......
patroveckypitrs
Keď sa dívam na tento excelentný kúsok, tak rozmýšľam priateľu neminul si sa v nicku, alebo v povolaní? Nemal si byť cukrár? Nič v zlom, len tíško závidím a želám do života ešte veľa takýchto tort vytvor.
1x haji
torticka
Lacko, nechcem Ta chvalit. Ale si uzasny clovek, ked si pripravil takuto krasnu tortu pre rodicov. Vies aj varit, aj piect. Si sikovny chalan.
sracz
... a ešte jedno dielo Tvojich šikovných rúk, @Mesiar50 priateľ vzácny, ktoré ušlo mojej pozornosti! Krásna práca, akou by som aj ja rád odmenil svojich rodičov. Žiaľ už sa nedá, čo mi je veľmi ľúto. Zato sa dokážem vcítiť do potešení Tvojich rodičov, ktorí sú určte hrdí na tak pozorného a šikovného syna. Nech Vám to všetkým v šťastí i zdraví dĺĺĺho vydrží!
chrapac50
Pekná a určite aj veľmi delikátna torta. Rodičom určite chutila. Si veľmi šikovný syn a kuchár a cukrár.