Foto: veganvidya
Niekoľko sodových chlebov tu už je. Tento je bez živočíšnych surovín. Získame kilový chlieb. Dobrú chuť.
Postup
-
1
Rastlinné mlieko zmiešame s jablčným octom a necháme 10 minút stáť - zrazí sa to. Medzitým si vo veľkej mise zmiešame preosiatu múku, sódu a soľ. Pridáme rastlinné mlieko.
- 2
Zľahka vymiesime. Vyformujeme do veľkého bochníka a dáme na plech s papierom na pečenie. Urobíme doň veľký hlboký zárez v tvare kríža.
- 3
Dáme piecť do vyhriatej rúry na 230 C - pečieme najprv 15 minút. Potom znížime teplotu na 200 C a dopekáme ešte asi 25 - 30 minút alebo v závislosti od rúry. Necháme ho vychladnúť na mriežke.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu