Foto: kucharpepe
Sýty tvarohový koláč s kakaovými ostrovčekmi posadený na chrumkavom korpuse z ovsených vločiek. Napokon „Čízkejkov“ stále nieje dosť...
porcií
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Z vločiek, 2 lyžíc medu, kokosového oleja, štipky škorice a 2 lyžíc kakaa vypracujeme hmotu, ktorou vystelieme tortovú formu s odnímateľnou stenou. Môžeme aj kúsok na okraje. Predpečieme na 180ºC približne 10 minút. Necháme vychladnúť.
- 2
Medzitým ako sa nám piekol korpus vyšľaháme tvaroh, smotanu, 6 lyžíc medu s kôrou. Postupne zašľaháme vajcia. 2/3 hmoty vylejeme na predpečený korpus. Zbytok zmiešame s 2 lyžicami kakaa a lyžicou vytvárame na povrchu bielej tvarohovej masy čokoládové ostrovčeky. Veľmi opatrne nanášame lyžicu po lyžici na rovnaké miesta, aby sa nám to nerozlialo, ale postupne sadalo smerom nadol. Takto pripravenú hmotu pečieme na 165 ºC približne hodinu.
- 3
Krásny na pohľad, chuťou na zjedenie..
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
☺. Ako dobre, ze sem ludia pridavaju aj taketo hodnotenia...
Krásná práce a určo chutný, fotogenický "chesík", syn má maškrtný jazýček.