Vyprážaná parenica

dorisa - fotkadorisa, 6. januára 2012
Vyprážaná parenica
Foto: dorisa

Doma v chladničke bola parenica. Taká veľká "maxi". A nakoľko som nemala čo variť, tak som ju vypražila. Sme si pochutnali. A k tomu Zobraziť celý popisDoma v chladničke bola parenica. Taká veľká "maxi". A nakoľko som nemala čo variť, tak som ju vypražila. Sme si pochutnali. A k tomu domáce zemiakové hranolky.

3
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
2 ks
10 PL
5 PL
  na vysmážanie
500 g
  (na zemiaky)
 (nemusí byť)




Postup

  1. 1

    Maxiparenicu nakrájame na plátky, cca 0,7cm, obalíme klasicky v trojobale (hladká múka, vajce rozšľahané-soľ som nedávala, strúhanka). Vyprážame v rozpálenom oleji z oboch strán. Podávame s hranolkami domácej výroby. Doplníme majonézou, alebo tatárskou omáčkou.

Diskusia k receptu

hubata
Jááj Doriska, ja z dolniakov ti závidím že môžeš takto plytvať parenicou. My by sme ju spráskali len-tak bez chleba aby sme si chuť nepokazili. Ale to musí byť výborná chuť keď ju vypražíš a tá vôňa! Mňam. Neukladám len preto že ja sa k takej parenici, čo hovorím - k maxiparenici nedostanem.
dorisa
@hubata , a čo vy nemáte tam parenice? Ja som taká, keď vidím v obchode kúpim viac a potom,keď nemám čo spichnuť na obed, tak vypražím. Takto vyprážame aj korbáčiky a nite. Ďakujem za milý komentár.
tinca
@dorisa dala by som si,ale údeným sa vyhýbam, ja vyprážam SABI-hrudku, robí ju sabinovská mliekáreň, je výborná, nerozteká sa. Díky za pripomienku, bude na budúci týždeň
cica2
je to výborné, tiež robievam a niekedy obalím 2x aby sa mi neroztekala....lákavé foto! :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia