Tvarohovo-jablková tarte
z centra pre deti a rodinu Bublinka, 15. septembra 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
na 175,160 °C
Suroviny
Krehké cesto: | |
250 g |
|
125 g izbovej teploty |
|
85 g |
|
štipka |
|
1 ks |
|
Tvarohová plnka: | |
250 g |
|
50 g |
|
1 ks |
|
štipka |
|
1 ks |
|
25 g |
|
|
|
35 g |
|
400 g ošúpané nastrúhané |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Krehké cesto: Všetky suroviny spolu zmiešame a vypracujeme hladké cesto. Necháme polhodinu odstáť v chladničke. Po odstátí cestom vystelieme formu na tarte alebo tortovú formu – nezabudneme vytvoriť aj okraj. Cesto popicháme vidličkou a dáme piecť na 175 °C približne 20 minút.
- 2
Tvarohová plnka: Tvaroh, maslo, vanilku a soľ vymiešame do hladkej, mierne našľahanej masy. Prišľaháme jeden žĺtok. Opatrne primiešame múku s hrozienkami. Bielok s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh a jemne vmiešame do tvarohovej masy.
- 3
Tvarohovú masu vylejeme na upečený korpus z krehkého cesta. Na tvaroh navrstvíme nastrúhané jablká, ktoré posypeme škoricou a cukrom podľa chuti. Opäť dáme piecť na 160 °C asi 50 minút. Po upečení a vychladnutí polejeme čírym tortovým želé.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu