Tvarohovo-jablková tarte

Marcela Kramplová a malí kuchári
z centra pre deti a rodinu Bublinka, 15. septembra 2016
Tvarohovo-jablková tarte
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
40 minút
príprava
20+170 minút
na 175,160 °C

Suroviny

Krehké cesto:
250 g
125 g izbovej teploty
85 g
štipka
1 ks
Tvarohová plnka:
250 g
50 g
1 ks
štipka
1 ks
25 g
35 g
400 g ošúpané nastrúhané

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Krehké cesto: Všetky suroviny spolu zmiešame a vypracujeme hladké cesto. Necháme polhodinu odstáť v chladničke. Po odstátí cestom vystelieme formu na tarte alebo tortovú formu – nezabudneme vytvoriť aj okraj. Cesto popicháme vidličkou a dáme piecť na 175 °C približne 20 minút.

  2. 2

    Tvarohová plnka: Tvaroh, maslo, vanilku a soľ vymiešame do hladkej, mierne našľahanej masy. Prišľaháme jeden žĺtok. Opatrne primiešame múku s hrozienkami. Bielok s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh a jemne vmiešame do tvarohovej masy.

  3. 3

    Tvarohovú masu vylejeme na upečený korpus z krehkého cesta. Na tvaroh navrstvíme nastrúhané jablká, ktoré posypeme škoricou a cukrom podľa chuti. Opäť dáme piecť na 160 °C asi 50 minút. Po upečení a vychladnutí polejeme čírym tortovým želé.

Diskusia k receptu

denyany
Určite výborné. Ale bolo to treba tak dlho piecť?
danila
fakt treba piecť až 70 minút?vyskúšam, uvidím :-)


Zaujímavé video z archívu TV Varecha