Foto: meggienka76
Tento recept je pracný, ale výsledok stojí zato.
porcií
Postup
-
1
Najprv si z fólie nastriháme pásiky o rozmere 15 x 3 cm (môže byť aj špeciálna fólia čokotransfer, z ktorej sa nám otlačí vzor ako to mám ja, ale už som to robila aj z obyčajnej fólie) Čokoládu si rozpustíme, aby mala cca 33 stupňov Celzia a postupne ju natierame na pásiky. Natrieme si 2 pásiky a potom ten prvý zložíme do slzy a dáme vychladnúť, natrieme ďalší pásik a zložíme ten druhý a takto pokračujeme až kým nie sú poskladané všetky. Keď sú pásiky stuhnuté, urobíme im z tej iste čokolády dno a dáme opäť stuhnúť.
- 2
Mouse: Celé vajcia šľaháme nad parou a dávame pozor, aby sme z nich neušľahali praženicu. Keď je hmota je hustejšia, pridáme do nej roztopenú čokoládu a šľaháme to spolu, kým sa nám to nespojí. Potom to opäť miešame, kým hmota nevychladne. Nakoniec spojíme vychladnutú čokoládovú hmotu a vyšľahanú šľahačku. Touto úžasnou masou plníme pripravené čokoládové slzy. Najlepšie je nechať naplnené slzy nechať odstáť z večera do rána.
- 3
Ozdoby: čokoládu si rozpustíme a cikcakavo si narobíme útvary podľa našej fantázie a na papier na pečenie, necháme vychladnúť a zdobíme čokoládový mouse.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu