Linecké košíčky
Linecké košíčky

Linecké košíčky s jablkovou plnkou a mascarpone krémom

Michal Lukačovič a Filip Bukový
z wellness hotela Diplomat**** v Rajeckých Tepliciach, 18. februára 2020
Linecké košíčky s jablkovou plnkou a mascarpone krémom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
40 minút
príprava
12 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
120 g
200 g
1 ks
50 g
z 1 citróna
Plnka:
2 ks
150 g
100 ml
Krém:
250 g
10 g
80 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z masla, múky, práškového cukru, vajca a nastrúhanej citrónovej kôry pripravíme cesto, ktorým vystelieme formičky na košíčky. Pečieme 12 minút pri 180 °C.

  2. 2

    Z cukru pripravíme karamel, pridáme smotanu, odvaríme, pridáme maslo a očistené nakrájané jablká. Necháme vychladnúť a zmesou naplníme vychladnuté upečené košíčky.

  3. 3

    Mascarpone vyšľaháme spolu s medom, so škoricou a krém nastriekame navrch košíčkov. Dozdobíme ovocím.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@rika111 (18.2.2020 16:23)

Odpoveď jedného z kuchárov: Odvariť znamená po pridaní smotany rozpustiť karamel. Pridáme 50 g masla. Počet košíčkov závisí od veľkosti použitých formičiek, v našom prípade to bolo 8 kusov.
1x siuuu