Linecké košíčky s jablkovou plnkou a mascarpone krémom
Michal Lukačovič a Filip Bukový
z wellness hotela Diplomat**** v Rajeckých Tepliciach, 18. februára 2020
z wellness hotela Diplomat**** v Rajeckých Tepliciach, 18. februára 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
40 minút
príprava
príprava
12 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Z masla, múky, práškového cukru, vajca a nastrúhanej citrónovej kôry pripravíme cesto, ktorým vystelieme formičky na košíčky. Pečieme 12 minút pri 180 °C.
- 2
Z cukru pripravíme karamel, pridáme smotanu, odvaríme, pridáme maslo a očistené nakrájané jablká. Necháme vychladnúť a zmesou naplníme vychladnuté upečené košíčky.
- 3
Mascarpone vyšľaháme spolu s medom, so škoricou a krém nastriekame navrch košíčkov. Dozdobíme ovocím.
Tiež linecké košíčky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Zaujíma ma to preto lebo zákusok chcem v sobotu urobiť. Za odpovede vopred ďakujem.
Odvariť bude zrejme zredukovať (odpariť časť hmoty). Mne z polovičnej dávky cesta vyjde zhruba 7-8 košíčkov priemeru 5,5 cm - záleží od hrúbky cesta vtlačeného do formičiek. Toho masla nebude treba veľa, keďže sa karamelom majú iba obaliť jablká - ja by som dala plátok hrubý cca 0,5 cm. Dúfam, že aspoň trochu som Vám pomohla.
Odpoveď jedného z kuchárov: Odvariť znamená po pridaní smotany rozpustiť karamel. Pridáme 50 g masla. Počet košíčkov závisí od veľkosti použitých formičiek, v našom prípade to bolo 8 kusov.
Veľmi pekne ďakujem.
Vďaka za odpoveď, v sobotu idem nato. :-)
Pekný deň, tie vaše košíčky tiež vyzerajú exkluzívne. Ak mi zostanú bielky vyskúšam aj so snehom.