
Hlivový paprikáš s kuracinkou a domácimi zemiakovými nokami
Kuracie prsia a k nim hliva, pre mňa kombinácia asi tá najlepšia... so smotanou, ...

Tagliatelle s brokolicou a cuketou
Najskôr si ako prvé dáme podľa bežného postupu uvariť cestoviny. Medzitým si rozohrejeme olivový olej a nakrájame zeleninu...

Kapustova polievka za 15 minút
Je to jedlo v jednom hrnci v kuchte je hotové za 15 minut.

Nátierka z jemnej salámy
Dakto túto nátierku volá tiež sloní šalát... ale podľa mňa je to nátierka...

Pečený zeler
Dnešný recept je inšpiráciou, ako sa dá navariť chutné a zároveň zdravé jedlo. Môj otec...

Zemiakovo-pomarančové pyré so šalviovým maslom
Sladké zemiaky - batáty - pochádzajú z Ameriky. Ich dužina obsahuje veľa betakaroténu, ktorý je...

Pekárkine pečené koleno
Pri mojej poslednej návšteve v historickom meste Eger, sme sa cestou domov zastavili v , ,...

Vaječný likér pre ženy
Neviem ako u Vás, ale chlapi v našej rodine zvykli tak vaječný robiť, že len Salkom ofarbili rum, aby sa nepovedalo. Tento je smotanový a sladučký, takže chutí aj ženám v rodine....

Zapekaný karfiol s nivou
Očistený a umytý karfiol rozkrojíme na štvrťky a uvaríme v osolenej vode do polomäkka. Do časti...

Kelovo-mäsové fašírky
Tieto fašírky som vyvíjal postupne, sú veľmi chutné. Môžem smelo povedať, že ich budú...

Avokádová nátierka, ktorá si udrží farbu
Aby zelená zostala zelená. Skôr vychytávka ako recept - pretože receptov na avokádovú nátierku je ozaj...

Quiche (kiš)
tento recept som odkukala v jednej reštaurácii v Ba, ktorá bohužial je už zatvorená... je to...

Cannelloni plnené ......čím chcete
V Lídli prebieha talianský týždeň a pretože som niekedy dávno videla na Prime Emanuela pripravovať túto cestovinu...

Thang Zhong - japonská technológia pečenia
Thang Zhong je stará, pôvodne japonská technológia, pečenia, ktorá sa čoskoro rozšírila do celej...

Jelenie karé na šípkovej omáčke
Jelenie karé prešpikujeme slaninou, osolíme, okoreníme, pridáme rozmarín, vákuovo zabalíme a dáme variť technológiou sous...

Valašské podlesníky
Podlesníky patřily k velmi oblíbeným jídlům pozdního léta a podzimu. Řídké nekynuté těsto, zamísené mlékem,...

Sobášnica zo smotanou
Polievka na žiadosť môjho manžela, zdrojom bol internet, ale na vareche som našla pod týmto názvom iba...

Kokosové rezy
Cesto: Bielky spolu s cukrom vyšľaháme dohladka. Pridáme preosiatu múku a prášok do pečiva. Pridáme...

Jalapeño (chilli) chuťovka
Je to velmi stiplava zelena CHILI papricka. Pre tych ktori maju radi stiplave veci je toto velka...

Zapečené mleté mäso s vajíčkom
Mleté mäsko pomiešame s korením a soľou, pretlačeným cesnakom, 2pl strúhanky . , Masu dáme do vymastenej...

Tvarohovo-pudingový zákusok
Tento zákusok je veľmi obľúbený v mojej rodine, tvarohové môžem robiť každý deň :-)

Ovocná plnka - krém
Má fajnovú kyselkavú chuť. Vhodná na rôzne piškótové cestá, ale aj do tortičiek. Môžete...

Kurací flamender podľa Flérky Naďky
Strávil som 10 dní v Pavlůvkách – Velkých Pavlovicích na južnej Morave v tej najpríjemnejšej spoločnosti...

Jablkový koláč s vôňou kávy
Šťavnatý jablkový koláč s vôňou kávy, 1 vajce a žiaden pridaný tuk. Jednoduchý a veľmi...

Strúhaný gaštanový koláč
Tento recept som vytvorila pozmenením veľmi známeho múčnika - strúhaného tvarohového koláča. Keďže sa príchodom jesene...

Sultánske rezy
Recept pochádza zo starej kuchárskej knižky. Rezy sú fajnové, jemné a lahodné.

Škvarková nátierka na priamu konzumáciu
tento recept robim po svojom, ked mam oskvarky, je to rychle a moze sa jest hned, v...

Záviny s tromi plnkami
Rada pečiem z kysnutého cesta. Dnes som spravila orechový a kakaový závin a jeden so slivkovým...

Jablkovo-škoricové koláče
Do vlažného mlieka som dala cukor, sušené droždie a nechala som chvílu odstáť.