Sultánske rezy fotorecept
Recept pochádza zo starej kuchárskej knižky. Rezy sú fajnové, jemné a lahodné.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 370 g |
|
| 180 g |
|
| 230 g |
|
| 1 ČL |
|
| 1/2 dl |
|
| 1 ks |
|
| Plnka 1: | |
| 1/2 l |
|
| 80 g |
|
| 1 bal. |
|
| 2 bal. |
|
| 2 ks |
|
| Plnka 2: | |
| 1/2 l |
|
| 2 bal. |
|
| 80 g |
|
| 1 bal. |
|
| 100 g |
|
| podľa potreby (pikantný) |
|
| podľa potreby |
|
Postup
-
1
Z uvedených surovín vypracujeme cesto.Bielko si necháme do plnky.
-
2
Na doske ho prehnetieme na hladko. Cesto vyvaľkáme do veľkosti plechu,
-
3
prenesieme na vymastený plech a upečieme (18 min na 200 °C).
-
4
Na plnku 1 si pripravíme mlieko, žĺtky a pridáme zlatý klas s cukrami. Uvaríme puding. Bielky vyšľaháme zvlášť do tuha.
-
5
Do uvareného pudingu hneď zamiešame vyšľahané bielky.
-
6
Cesto potrieme lekvárom a plnku rozotrieme na celý plat cesta.
-
7
Druhu plnku uvaríme tak, že do mlieka pridáme cukre a puding a uvaríme. Do horúceho pridáme maslo a miešame, až sa maslo vstrebe do pudingu.
-
8
Vylejeme na prvú plnku a rozotrieme na celý plát.
-
9
Hned vrch posypeme pomletými piškótami a necháme stuhnúť.
-
10
Dobrú chuť.









Áno, do cesta ide aj žĺtok - autorka ho do surovín doplnila. Ďakujeme za upozornenie.