Avokádová nátierka
Avokádová nátierka

Avokádová nátierka, ktorá si udrží farbu

siuuu - fotkasiuuu, 1. februára 2020
Avokádová nátierka, ktorá si udrží farbu
Foto: siuuu

Aby zelená zostala zelená. Skôr vychytávka ako recept - pretože receptov na avokádovú nátierku je ozaj veľa. K benefitom tejto nátierky patrí aj to, že má krásnu zelenú farbu, ktorá však po pomerne krátkom čase zoxidovala na nevzhľadnú sivo-hnedú farbu. Od múdrejších som sa dozvedela, ako sa tomu dá jednoducho zabrániť, tak posúvam ďalej.

2-4
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

1 ks zrelé
1 ČL
podľa chuti
podľa chuti
1-2 strúčiky
1/2 ČL
1/8 ks
 čerstvá

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetko rozmixujeme do hladka. Samozrejme si môžete pridať ingrediencie podľa chuti - ale nezabudnite na med, pretože práve ten je tou surovinou, ktorá spôsobí, že farba zostane krásna zelená. Táto moja nátierka si farbu drží už cca 28 hodín. Skladujem v uzavretej dóze v chladničke. Bez medu pri rovnakom skladovaní už po pár hodinách bola zoxidovaná.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
meeeed? to fakt? tiež by som to čakala od citrónu, ale nefunguje :) tak toto zajtra vyskúšam, ďakujem :*
2x siuuu, ilusa