Plnený bôčik

rein - fotkarein, 15. septembra 2012
Plnený bôčik
Foto: rein

Vitamínová bomba pre chlapov a pre ženy odtučňujúca kúra

6
porcií
30 minút
príprava
120 minút
na 220 °C

Suroviny

2 kg prerastený
 stredne veľká
200 g
2 ks rôzne farby
100 g
4 ks
4 ks staršie
 (nemusí byť)
  nasekana




Postup

  1. 1

    Na cibuľke opraženej na oleji do zlatista pridáme nakrájanú pečienku,papriku a 10 minút podusíme.

    Plnený bôčik - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme šampiňony,2vajcia uvarené a pretlačené na kocky,namočené a vystískané rožky,2 vajcia surové,,petržlenovú vňať a ochutíme podľa seba.Podľa potreby dohustíme strúhankou.

    Plnený bôčik - obrázok 2
  3. 3

    Bôčik z boku narežeme,naplníme plnkou,zašijeme,alebo pospájame špajdlami a pečieme zakryté pri teplote 220c.Občas prevrátime a podlejeme vodou.Na koniec pridáme plnku,ak nám zostala,vedľa bôčika a odkryté ešte zapečieme asi 20 minút.

    Plnený bôčik - obrázok 3
  4. 4

    Podávame so zemiakovou kašou a uhorkou.Dobrú chuť milé dámy a páni.

    Plnený bôčik - obrázok 4

Diskusia k receptu

fialka49
Neviem prečo, ale mne ku jeseni akosi pasuje pečený bôčik, dusená kapusta a knedlík. Mňam.
afataga
a pre zeny by sa tam nejaky vitamin nenasiel? :-) mnam
kimlo
Ej ale mi brnkáš do noty... :-)
violetacamorova
Mňam ja bôčik môžem v každom ročnom období a tvoj je krásny vypečený. Recept na túto plnku nepoznám, tak si ho ukladám.
2010
:) bocik jedno s najlepsich jedal , posledne kupujeme len s kožou, ostrym nozom narezat dat odokryte cez noc do ladnicky aby sa vysusila potom natriet olejom a posolit hrubou solou, dat na 20 minut do 250 rury a dalej pokracavat znizene, vyskusaj .Po anglicky sa to vola spravit "cracklin" po slovensky neviem ?


sovka62
Fíha, mama robievala niečo podobné (plnka oveľa jednoduchšia, len žemľová s pečeňou) a hoci sme ako deti mastné mäso odmietali, toto nám veeeeeľmi chutilo. Všetko mastné vypečené do chrumkava, voňavé, chutné..... A ja som to ešte nikdy nerobila, bôčik upečiem bez plnky a hotovo. Možno pre to, že vždy kupujem tú časť bôčika, na ktorej bola lopatka, má veľa kostí, preto ju gazdinky kupujú neradi, ale to je podľa mňa ten najchutnejší kúsok z celého prasaťa. Len plniť sa tá časť nedá, nie je kde vytvoriť kapsu. Ale polepším sa, nabudúce kúpim vhodný kúsok a skúsim naplniť, lebo sa mi slinky zbiehajú a k úvodnej fotografii som sa vrátila tri razy kým som toto dopísala.
A @2010 to zaklincoval, kto by odolal?
sylvinka
takto vitamínovú diétu si veru nechám páčiť! Mňam
medulienka122
sylvinka, ty máš podľa Reina odtučňovať, vitamíny sú pre chlapov, vieš?:-)))
p.s. nielen ty, ale všetky ženy, ha
frezia68
Veru,pečený bôčik a pečené rebierka,nik by ma nemusel dvakrát pozývať a pridávam ešte pečené koleno a tak v prírode s pivkom a aperitívom pri dobrej partii.Asi som hladná :-)))
salinka
Túto tvoju kúru si naordinujem viackrát ročne:-))))
tothka
Teraz pred obedom sa mi začali zbiehať všetky slinky, vyzerá to prudko jedlo, aj ja robím bôčik s kožou, ktorú pokrájam vždy na malé štvorčeky, posolím a posypem štvorfarebným korením. Chutí čerstvý aj na studeno.
haston
nezdravé, ale veľmi chutné.. musím si urobiť. :-)
evanaaa
Práveže tie nezdravé jedlá sú najchutnejšie, a ak je tak krásne upečený bôčik, neodolám, tiež som ešte neplnila ale môžem skúsiť, veď aj tá plnka je sama o sebe dobrá. Kombinácia - kapusta, pečené mäso, knedľa je síce dobrá, ale treba aj zmenu.
sisuk
Pre ženy bôčik s knedľou a kapustou = odtučňovacia diéta, ale s tou zemiakovou kašičkou je tá diéta len polovičná... :-) Mňaaaam
rea1
pamätám sa, že to mama robievala, aj ja kedysi ale za posledných hádam aj 20 rokov som to nespravila, plnila som ibateľaciu hruď a také podobné noblesy, bôčik nie. neviete prečo? plnku sme robievali len takú obyčajnú, žemľovú, niekedy dokonca aj bez pečienky. nuž, zamyslím sa hlboko, položím synom základnú otázku: chcete? a ak povedia, že nie, omdliem od prekvapenia. :-)
venusa
Kto nejedol do chumkava upeceny bocik, nevie co je zivot :))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia