Škvarková nátierka na priamu konzumáciu

had - bez fotkyhad, 6. októbra 2010

tento recept robim po svojom,ked mam oskvarky,je to rychle a moze sa jest hned,v chladnicke vydrzi dlhsie,samozrejme ked ju hned nezjete.

10 minút
príprava

Suroviny

500 g
1
5 ks natvrdo
 nasekaná
4 struciky




Postup

  1. 1

    Vsetko okrem vajicok rozmixujeme a potom pridame na drobno nakrajane vajicka,mozme ich tiez rozmixovat,ja to mam radsej takto.Okorenime,trosku osolime a odlozime do chladnicky.Mnozstvo som uviedla od oka,vsetko zalezi od chuti,mozte dat vacsie leco,viac alebo menej vajicok,cim viac,tym lepsie,horcica podla chuti.Vyborne chuti na cesnakovych hriankach.cibulu tiez nemixujem,radsej mam,ked su tam male kusky.Niekedy davam viac cibule,je to chutnejsie,ale to si kazdy dochuti podla toho,ako to ma rad.Je to dobre aj ked je to vsetko zmixovane,ale nie na prilis jemno,celkom najlepsie je to pomlete,ale je to aj samozrejme pracnejsie

Diskusia k receptu

vybusna
mnammnammnam...robievala takto moja byvala kolegyna a stratila som recept aj kolegynu....ukladam medzi oblubene a co najskor vyskusam
strigus
ja lečo nemôžem, kvôli tráveniu, ale takúto nátierku bez leča určite vyskúšam. Zvyknem podobnú kupovať v poľských obchodoch, ktoré sú už aj po Slovensku, poznáte? Je to niečo podobné? Len tá poľská je myslím bez vajíčok a leča.
radovana
Výborná pochúťka, je dobré mať ju v chladničke alebo v špajzi.
používateľ nemá avatar
had
had
strigus,mozes pridat trochu paradajkoveho pretlaku/ak nemozes leco
overko
najradšej mám škvarkovú nátierku z chrumkavých a poriadne vytlačených škvarkov, teda domácich alebo nadobudnutých v rakúsku či maďarsku, tie na slovensku sú humus ktorý by som dal žrať leda odpornej komančskej zlodejskej svini typu fico.
zomeliem škvarky, varené vajcia a cibuľu, pridám horčicu, čerstvo namleté čierne a biele korenie, osolím, vymiešam, ochutnám, dochutím, pažrem natreté na hrubo (cca 3 - 5 cm), posypané na hrubo nasekanou cibuľou na chlebe či pečive.
je to superišná cholesterolová bomba z ktorej prdím ako stádo zdutých závodných koní




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia