Nátierka z jemnej salámy

mariana33 - fotkamariana33, 19. júna 2013
Nátierka z jemnej salámy
Foto: mariana33

Dakto túto nátierku volá tiež sloní šalát...ale podľa mňa je to nátierka...

20 minút
príprava

Suroviny

300 g
2
1
1
Nálev:
2 PL
2 PL
2 PL
1 PL
1 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Zmiešame všetky suroviny na nálev a necháme ho zovrieť a potom vychladnúť.

  2. 2

    Salámu a uhorky si pomelieme, ale keďže sa mi nechce umývať mlynček, tak stačí aj na jemnučko postrúhať.

  3. 3

    Cibuľu si nakrájame na jemno. Všetko spolu zmiešame, pridáme nálev a majonézu.

Diskusia k receptu

pusta
poznám túto nátierku, je výborná. diéta sem, diéta tam. nemusíš mať len recepty v zdravom životnom štýle, nie?
z času na čas dobre padne zhrešiť :-)
chválim, výborný recept aj tento.
mariana33
tiginko...máš ty pravdu, dáko ma prevalcovalo zlé obdobie a začala som veľa vecí flákať...hoci som dala dole 13kg...chýba mi podpora a tieto recepty mám už tak dlho pofotené, len nebol čas to tu dať....ale ďakujem ti za pripomenutie, že robím chybu...:o)
tiginko
to ťa teda obdivujem, keď si dokázala tak pekne schudnúť. Podporu ti môže poskytnúť práve Varecha, ja som si tu tiež našla množstvo receptov na výborné jedlá, ktoré sú aj zdravé, aj ľahké a človek môže úplne zabudnúť na "blbosti" ktoré jedol v minulosti. Len treba byť otvorený rôznym alternatívnym chutiam a vôňam
mariana33
to ja otvorená som, nebránim sa novým jedlám ale sem tam ma prevalcuje okolie a pravdupovediac aj moja lenivosť a moje výhovorky prečo sa to nedá a nie ako sa to dá....potrebovala by som nad sebou veľký bič a malý dvor:o) a to sa týka ja jedla...dosť ma demotivuje aj fakt, že rodina nie je veľmi naklonená novinkám a hlavne zdravým novinkám...
tiginko
no veru, ak si nechceš rozhádať rodinu, tak treba opatrne. Niekedy stačí nenápadne nahradiť bravčové mäso morčacím, zahusťovať niečím iným ako bielou múkou (zemiaky ti poslúžia takmer pri všetkom, polievkach, omáčkach, gulášoch). Keď čast bielej múky pri pečení nahradíš celozrnnou, si vôbec nikto ani neuvedomí. Samozrejme napr. pri knedli by som to veľmi neriskovala, bolo by to vidieť aj cítiť. Ubrať v koláčoch a zákuskoch cukor kľudne na polovicu, nahradiť ho zdravšou verziou. Tuku tiež omnoho menej a hlavne nepoužívať náhrady masla. Maslo a masť nie sú nezdravé, len ich netreba konzumovať na kvantá. Takéto drobnosti si nikto ani nevšimne a ani nebudú tušiť, že sa o niečo zdravšie stravujú. A takýchto inšpirácií práve nájdeš na tejto stránke veľa
tiginko
ešte jeden príklad, ktorý ťa nestojí žiadnu prácu navyše, skôr naopak : ja s dcérou si napr. šupsneme fašírky z morčacieho stehna na papier do trúby a mužovi a synovi ich vypražím na malom množstve masti, nech nefrflú :-)
mariana33
ja som to veru s tou knedľou riskla...ja som ju zjedla, ale inak šla sliepočkám...tá finta s fašírkou nie je zlá...ja ich robievam, hoci priznám, že nie z morčacieho, ale chudého bravčového a dám do nich uvarené a postrúhané zemiaky...na polkg mäsa cca 250g zemiakov...keď ich budem robiť nabudúce, skúsim ten papier na pečenie a hodím tu foto
mariana33
a čo sa týka masla...no margarín a podobné blbosti sú u nás zatratené...ale maslo používame minimálne, iba ak oliv.olej, alebo slnečnicový...ďakujem za inšpirácie...aj keď ma také náhrady napadli, ale málokedy som to zrealizovala
ivka2309
Minulý týždeň som ju robila prvý krát, ale určite nie posledný 🙂 Je vynikajúca. Ďakujem za recept.