Foto: elysa
Chutný koláč z kysnutého cesta.
príprava
na 180 °C
Suroviny
600 g |
|
1 kocka |
|
60 g |
|
3 dcl |
|
2 PL |
|
2 ks |
|
štipka |
|
Náplň: | |
170 g |
|
140 g |
|
1,5 ks |
|
2 PL |
|
|
|
trochu na potretie |
|
Postup
-
1
Z mlieka, droždia a 1 Kl cukru pripravíme kvások, bielka našľaháme so štipkou soli- nemala som celkom pevný sneh... Do misy preosejeme múku, cukor, pridáme kvások, olej a našľahané bielka.
-
2
Vypracujeme hladké cesto a necháme ho 30 minút kysnúť na teplom mieste.
-
3
Zatiaľ si vymiešame zmäknuté maslo, práškový cukor, vanilku a kakao do krému.
-
4
Vykysnuté cesto rozdelíme na 4 rovnaké časti.
-
5
Dve cestá vygúľame na dĺžku plechu a šírku asi 15 cm.
-
6
Natrieme ich krémom- s krémom tiež narábame tak, aby vystal na potretie všetkých 4 ciest.
-
7
Cestá stočíme do rolády, na jednom konci spojíme.
-
8
Zatočíme ako vianočku z dvoch prameňov.
-
9
To isté urobíme aj z druhými dvoma cestami. Pripravené záviny uložíme na plech s papierom na pečenie a prikryjeme utierkou. Necháme na teplom mieste podkysnúť ešte 1 hodinu.
-
10
A tu sú po hodine- potrieme ich žĺtkom vyšľahaným z asi 2 Pl mlieka. Ja som ich posypala mandľovými lupienkami. Pečieme ich vo vyhriatej rúre na 180°C.
-
11
A tu sú upečené...
Samozrejme, myslím to zo žartu. Narobila si mi chúťky, veľmi rada to pečiem. Len sa ni nikdy nepodarí tak pekne vymaľovať ten vrch ako to máš ty:-)
varecha.pravda.sk/recepty/kakavovy-kolacok-fotorecept/174...