Foto: tincca0
Tento recept som vytvorila pozmenením veľmi známeho múčnika - strúhaného tvarohového koláča. Keďže sa príchodom jesene nemenia iba farby ale aj chute, rozhodla som Zobraziť celý popisTento recept som vytvorila pozmenením veľmi známeho múčnika - strúhaného tvarohového koláča. Keďže sa príchodom jesene nemenia iba farby ale aj chute, rozhodla som sa potešiť svojich blízkych vôňou gaštanového pyré :) je jednoduchý na prípravu, nenáročný na suroviny a minimálne v kruhu mojich blízkych mal priaznivé ohlasy. Dobrú chuť! :)
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
Cesto: | |
420 g |
|
200 g (alebo maslo) |
|
4 PL |
|
1 ks |
|
1,5 PL |
|
0,5 ČL |
|
|
|
Plnka: | |
250 g |
|
3 ks |
|
2 ks |
|
150 g |
|
20 (polovica balenia) g |
|
300 ml |
|
1 PL |
|
|
|
|
Postup
-
1
Zo surovín na cesto si vypracujeme tuhé cesto, treba počkať, aby bolo maslo dobre roztopené, tak to pôjde oveľa ľahšie :) citrónovej kôry a mandľového extraktu dáme každý podľa chuti. Cesto zakryjeme fóliou a na cca 30-45 min. dáme do chladničky. Medzičasom si vymastíme a vysypeme plech, ja osobne som použila okrúhly, ale je možné, že množstvo surovín bude stačiť aj na bežný hranatý.
- 2
V malom hrnci si uvaríme z mlieka a pudingu v prášku polohustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Žĺtky si vymiešame s cukrom, pridáme rozdrobené gaštanové pyré, citrónový kôru, rum a mandľový extrakt. Ďalej pridáme vychladnutý puding a dobre premiešame. Nakoniec jemne vmiešame vyšľahané bielky.
- 3
Stuhnuté cesto vytiahneme z chladničky a rozdelíme na väčšiu a menšiu časť. Tú väčšiu nastrúhame na vysypaný plech, naň nalejeme plnkovú zmes a dáme piecť na 20 min. pri teplote 160 stupňov.
- 4
Po 20 minútach vytiahneme koláč z rúry a nastrúhame naň menšiu časť odloženého cesta. Takto necháme piecť ďalších 40 min pri rovnakej teplote. Ja osobne som koláč piekla dokopy celú hodinu a výsledok bol taký, že vrchné cesto bolo oveľa viac upečené než to spodné :) v jednom podobnom recepte na food blogu som však videla aj tento postup s rozdielnym časom pečenia, preto si myslím, že by to bol lepši tento postup aj v mojom prípade :) Veľa šťastia! :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu