Tento recept som vytvorila pozmenením veľmi známeho múčnika - strúhaného tvarohového koláča. Keďže sa príchodom jesene nemenia iba farby ale aj chute, rozhodla som Zobraziť celý popisTento recept som vytvorila pozmenením veľmi známeho múčnika - strúhaného tvarohového koláča. Keďže sa príchodom jesene nemenia iba farby ale aj chute, rozhodla som sa potešiť svojich blízkych vôňou gaštanového pyré :) je jednoduchý na prípravu, nenáročný na suroviny a minimálne v kruhu mojich blízkych mal priaznivé ohlasy. Dobrú chuť! :)
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 420 g | 
                                                             | 
                                                    
| 200 g (alebo maslo) | 
                                                             | 
                                                    
| 4 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1,5 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 0,5 ČL | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| Plnka: | |
| 250 g | 
                                                             | 
                                                    
| 3 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 150 g | 
                                                             | 
                                                    
| 20 (polovica balenia) g | 
                                                             | 
                                                    
| 300 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Zo surovín na cesto si vypracujeme tuhé cesto, treba počkať, aby bolo maslo dobre roztopené, tak to pôjde oveľa ľahšie :) citrónovej kôry a mandľového extraktu dáme každý podľa chuti. Cesto zakryjeme fóliou a na cca 30-45 min. dáme do chladničky. Medzičasom si vymastíme a vysypeme plech, ja osobne som použila okrúhly, ale je možné, že množstvo surovín bude stačiť aj na bežný hranatý.
- 2
 V malom hrnci si uvaríme z mlieka a pudingu v prášku polohustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Žĺtky si vymiešame s cukrom, pridáme rozdrobené gaštanové pyré, citrónový kôru, rum a mandľový extrakt. Ďalej pridáme vychladnutý puding a dobre premiešame. Nakoniec jemne vmiešame vyšľahané bielky.
- 3
 Stuhnuté cesto vytiahneme z chladničky a rozdelíme na väčšiu a menšiu časť. Tú väčšiu nastrúhame na vysypaný plech, naň nalejeme plnkovú zmes a dáme piecť na 20 min. pri teplote 160 stupňov.
- 4
 Po 20 minútach vytiahneme koláč z rúry a nastrúhame naň menšiu časť odloženého cesta. Takto necháme piecť ďalších 40 min pri rovnakej teplote. Ja osobne som koláč piekla dokopy celú hodinu a výsledok bol taký, že vrchné cesto bolo oveľa viac upečené než to spodné :) v jednom podobnom recepte na food blogu som však videla aj tento postup s rozdielnym časom pečenia, preto si myslím, že by to bol lepši tento postup aj v mojom prípade :) Veľa šťastia! :)
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 






                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu