Sobášnica zo smotanou

elysa - fotkaelysa, 8. februára 2013
Sobášnica zo smotanou
Foto: elysa

Polievka na žiadosť môjho manžela,zdrojom bol internet,ale na vareche som našla pod týmto názvom iba jeden recept,ale ten je iný...

Suroviny

250 g
250 g
2 ks
1 ks
1 strúčik
250 ml
1 PL




Postup

  1. 1

    Fazuľu večer namočíme do vody,na druhý deň ju dáme variť.Zvlášť dáme variť zemiaky a zvlášť aj kapustu.Kapustu som opláchla vodou a zaliala som ju tak akurát na varenie,aby vody nebolo príliš veľa.

    Sobášnica zo smotanou - obrázok 1
  2. 2

    Keď je fazuľa uvarená pridáme k nej scedené zemiaky a kapustu.Zvlášť orestujeme cibuľku na masti.

    Sobášnica zo smotanou - obrázok 2
  3. 3

    Pretlačený cesnak zmiešame zo soľou a všetko vložíme do polievky-cibuľu aj cesnak.

    Sobášnica zo smotanou - obrázok 3
  4. 4

    Pripravíme si zátrepku zo smotany a hladkej múky.Zátrepku vylejeme do polievky.

    Sobášnica zo smotanou - obrázok 4
  5. 5

    Polievku privedieme do varu,ochutíme soľou a mletým čiernym korením.Chvíľu ju ešte povaríme slabým varom.Polievka sa má podávať s čerstvým chlebom,ja si myslím,že langoš by ju nepokazil.

Diskusia k receptu

marijanka712
tak takúto sobášnicu som už jedla a môžem potvrdiť že velmi chutila ale ešte na tej panvici bola poražšna na kolieska pokrájana klobáska taká fajná domáca potom bola pridaná cibuľka až ked to všetko spolu dobre hralo aj farbami zamiešalo sa to do polievočky - tvoja je taká dietná ja som ju jedla takú pikantnu a volala sa "korhelská fazuľa" ale neviem prečo ?ked si ani štamperlik nedala či si treba dať pred ňou????
elysa
@marijanka712 to na prvy krat dietna:-) uvidim co mi tu poradia skusene "varechy",ale nalievat viem aj bez receptu:-) takze narychlo to popravim...
sisuk
poznám tento receptík, švagriná varieva šobášnicu. Ja som zatiaľ nenašla odvahu - odrádzajú ma tie 3 hrnce na začiatku. Ale raz ... Vyskúšam
jozka2
ja by som tak potajme tam strcila klobasku na chut.
jozka2
no nepokazi ju ani dobre urobeny osuch,mi to volame na vychode poplanok.
klaudia968
vyzerá zaujímavo, niečo podobné som jedla u kamarátky, ktorá pochádza z Oravy ona tam varila údené mäso, bola výborná. Mňa tiež odrádzajú od jej varenia tie hrnce.
svetlana9
hrnce mi nevadia, ale je škoda vyliať vodu z varených zemiakov. Do fazule dávam menej vody, aby som tam mohla zemiaky šupnúť aj s tou vodou. Samozrejme, že klobása je klobása a údené mäsko tiež urobí svoje v takejto sobášnici. A vtedy je uvarený celý obed. A propo - ak by ste varili polievku aj hlavné jedlo, aj tak tie tri hrnce potrebujete mať na šporáku.
petra69
Ja nieco taketo mam na plane vyskusat a urcite aj so spominanou klobasou..
Verim tomu, ze sa to vsetko moze varit aj v jednom hrnci. Do polouvarenej fazule postupne pridavat kapustu a zemiaky.. nevidim dovod, preco by to neslo...
marienka44
@Elysa , aj ta kapusta po uvareni sa scedí? Ozaj , je skoda, ked sa voda zo zemiakov vyleje. Niekedy vyskusam. Fazula biela alebo strakata?
svetlana9
do každého hrnca dáš, @marienka44 , toľko málo vody, že keď to pozlievaš, aby si mala toľko polievky, koľko varievaš. A fazuľa fialová - tá sa varieva na kyslo a biela na sladko. Tak ma učila moja nebohá pani svokra. Ale to záleží od ľudí, zvyklostí a obyčajov v tom ktorom kraji. Ja napríklad milujem kysllú polievku aj z bielej fazule.
cicamaci
táto polievka sa mi pozdáva. Zbožňujem fazuľu. Určite vyskúšam, ďakujem za recept.Uložené v KK.





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia