
Odľahčené lasagne
Ružičky brokolice varíme v pare asi 4 – 5 minút. Nakrájané kocky kuracieho mäsa osmažíme na...

Makovo-ovsené kopčeky
Dnes je u nás strašné počasie, prší a prší a prší. Na záhradke sa nedá...

Banánový tvarožník
Po zhliadnutí jedného receptu tu na vareche a obsahu chladničky som sa rozhodla... chce to sobotný...

Pečená pražma s maslovou tekvicou
Pri výnimočnej večeri môžeme toto jedlo dozdobiť kaviárom a pečenou šalotkou, ktorá vyváži sladkú chuť tekvice.

Vyprážané Tofu ryžové gule
Jednoduchý, chutný a veľmi efektný obed alebo večera. Na jeho prípravu potrebujete minimum položiek, ...

Veľkonočné cviklové vajíčka
Vajcia uvaríme natvrdo a necháme vychladnúť. Po vychladnutí ich ošúpeme. Do flaše/nádoby nalejeme vodu a...

Domáci chlieb z Polonín
Recept pochádza od Jaroslava Lechana z občianskeho združenia Košiar, ktoré vytvorilo Remeselné centrum v Topoli....

Cukinový koláč slaný
recept som dostala od kamošky, ked je sezona cukin, pečiem ho dost často, chuti všetkym doma.

Zidovský mediteránsky košíček
Ide o veľmi príjemné predjedlo a zároveň aj efektné. Recept pochádza od židov žijúcich v oblasti...

Pečené pstruhy s čerstvým tymiánom citronovým alebo s dúškou materinou
Jeden z mojich oblubenych receptov na pstruhy. Duska materina rastla kusok od pahrebiska a robili sme rybky...

Banánový chlebík
Ak máte zrelé banány, ktoré nik už nechce zjesť, banánový chlebík je super voľba....

Husacia pečeň s physalisovou omáčkou a suchým vínom
Hnedý cukor skaramelizujeme, ale nie úplne do tmavohneda, pridáme očistené, na polovicu prekrojené ovocie...

Perlička v jemnej voňavej vínovo-smotanovej omáčke s hubami
Opäť som varila polievku z perličky a moji chlapi ma poprosili, aby som jej úžasne mäsko...

Uhorkové gazpacho
Zmenila som pomer klasického gazpacha, uhoriek máme viac než dosť.

Kokosové mlieko za 5 minút a zo 4 ingrediencií
Táto zdravá, bezmliečna/bezlaktózová a vegánska pochúťka nie je z obchodu vôbec lacná, a pritom si...

Tofu v špenátových listoch so šošovicou, hubami a cesnakovou omáčkou
Tofu dáme medzi papierové obrúsky a na pol hodinu zaťažíme.

Jablkovo-rebarborová štrúdľa z pivného cesta
Z uvedených surovín vypracujeme cesto, ktoré potrieme maslom a necháme prikryté odpočívať 30 minút pri izbovej teplote...

Palacinky z pohánkovej múky a ovseného mlieka
Ak je ovsené mlieko príliš husté, zriedime ho prevarenou vlažnou vodou (ja som použila 100...

Červené kurča
Červenú repu používam často a na rôzne spôsoby. V tomto recepte som ju použila pri príprave...

Maslo zo sušených paradajok
Sušené paradajky si namočte do olivového oleja (aspoň na pár hodín, aby zmäkli), alebo ak...

Špargľa na zázvore s bambusovými výhonkami
Půl balíčku šparglu omyjeme, odkrojíme tvrdé konce a vložíme do woku na rozehřátý olej.

Zemiakovo– zeleninová polievka
Zemiaky, zeler, mrkvu a pór očistíme a nadrobno pokrájame.

Paradajkovo-cviklová „valentínska“ polievka
Aká polievka na Valentína? No predsa paradajkovo-cviklová. Cvikla dodá klasickej rajčinovej polievke krásnu výraznú farbu......

Veľmi chutné záviny
Už som vyskúšala veľa receptov na záviny a nedalo mi nevyskúšať aj ďalší recept a vôbec neľutujem,...

Gaštanová roláda
Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme pyré vyšľaháme a nakoniec pridávame striedavo múku s tuho...