Červené kurča

dada777 - fotkadada777, 23. júla 2013
Červené kurča
Foto: dada777

Červenú repu používam často a na rôzne spôsoby. V tomto recepte som ju použila pri príprave kuracieho mäsa. Recept je vhodný aj pre bezmliečnu diétu.

4
porcie
15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,5 hrnčeka
1 ks
5 ks
1 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Naporcované kuracie mäso umyjeme, nasolíme, prudko opečieme na troche oleja, zalejeme vodou a dusíme asi 20-30 minút.

  2. 2

    Červenú repu si nakrájame na menšie tenké plátky a cesnak pretlačíme. Pripravenú repu s cesnakom pridáme k mäsu a dusíme ešte asi 15 minút.

  3. 3

    Pred koncom varenia k mäsu pridáme špaldové otruby, necháme prejsť varom a môžeme podávať. Ja som k mäsu pripravila opekané zemiaky na panvici. Celé zemiaky najprv varíme v šupke, ošúpeme. Každý zemiak vidličkou podriapeme a opekáme na oleji na panvici. Potom ich môžeme servírovať vcelku, alebo ich rozpolíme. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

mirkamt
Zaujímavý receptík, cviklu máme radi, takže niekedy určite urobím kura podľa teba ;-)