Penový čokoládový zákusok
šéfkuchár a spolumajiteľ Bienvenue v Bratislave, 17. novembra 2021
Foto: archív Petra Vargu
porcií
Postup
-
1
Polovicu čokolády spolu s maslom roztopíme na miernom ohni. Vyšľaháme žĺtky s polovicou cukru a vmiešame do roztopenej čokolády. Tiež vyšľaháme tuhý sneh zo 6 bielkov, ktorý vmiešame do čokoládovej zmesi a postupne primiešame múku.
- 2
Pripravenú zmes dáme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Pečieme v mierne vyhriatej rúre približne trištvrte hodiny. Upečený korpus necháme vychladnúť.
- 3
Zo zvyšných bielkov vyšľaháme tuhý sneh , postupne doň pridáme druhú polovicu cukru a roztopenej čokolády. Krém navrstvíme na korpus, zarovnáme. Môžeme ozdobiť čokoládovými kúskami alebo nasekanými orechmi, či ovocím. Pred servírovaním dáme zmraziť na 2 hodiny do mrazničky.
- 4
TIP: Zákusok môžete pripraviť v tortovej forme alebo, čo je trochu prácnejšie, ale efektnejšie, v malých formičkách.
Tiež Čokoládový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu