Čokoládový zákusok
Čokoládový zákusok

Penový čokoládový zákusok

Peter Varga
šéfkuchár a spolumajiteľ Bienvenue v Bratislave, 17. novembra 2021
Penový čokoládový zákusok
Foto: archív Petra Vargu
12
porcií

Suroviny

225 g
150 g
450 g
10 ks
12 ks
275 g




Postup

  1. 1

    Polovicu čokolády spolu s maslom roztopíme na miernom ohni. Vyšľaháme žĺtky s polovicou cukru a vmiešame do roztopenej čokolády. Tiež vyšľaháme tuhý sneh zo 6 bielkov, ktorý vmiešame do čokoládovej zmesi a postupne primiešame múku.

  2. 2

    Pripravenú zmes dáme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Pečieme v mierne vyhriatej rúre približne trištvrte hodiny. Upečený korpus necháme vychladnúť.

  3. 3

    Zo zvyšných bielkov vyšľaháme tuhý sneh , postupne doň pridáme druhú polovicu cukru a roztopenej čokolády. Krém navrstvíme na korpus, zarovnáme. Môžeme ozdobiť čokoládovými kúskami alebo nasekanými orechmi, či ovocím. Pred servírovaním dáme zmraziť na 2 hodiny do mrazničky.

  4. 4

    TIP: Zákusok môžete pripraviť v tortovej forme alebo, čo je trochu prácnejšie, ale efektnejšie, v malých formičkách.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia