Banánový tvarožník

adeja - fotkaadeja, 13. júla 2013
Banánový tvarožník
Foto: adeja

Po zhliadnutí jedného receptu tu na vareche a obsahu chladničky som sa rozhodla....chce to sobotný koláč a zároveň minutie určitých surovín, ktoré márne čakali Zobraziť celý popisPo zhliadnutí jedného receptu tu na vareche a obsahu chladničky som sa rozhodla....chce to sobotný koláč a zároveň minutie určitých surovín, ktoré márne čakali kedy budu použité :) Je to mix, ale chutí to A HLAVNE, niet nad rýchle a jednoduché recepty kedy stačí všetko zmiešať....

15 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
500 ml
2 ks
6 ks
200 g
2 ks
4 ks




Postup

  1. 1

    Tento recept je mimoriadne krásny preto, že všetky suroviny jednoducho zmiešate :) Nebojte sa tekutej konzistencii, ono sa to spraví ;) Na pekáč som naniesla lístkové cesto (ja som kúpila už vyvaľkané, na papieri. Áno, dnes som bola trošku lenivá ;) )

    Banánový tvarožník - obrázok 1
  2. 2

    Na cesto som vyliala plnku a dala som piecť asi na 15-20 minút 150°C potom, keď bolo viditeľné, že z riedkeho sa stalo tuhé, naniesla som druhú polovicu lístkového cesta, respektíve druhé lístkové cesto. Ja som použila dva balenia. popichala som vidličkou a piekla som ďalších 15-20 minút pri 180°C. Necháme vychladnúť, krájame až potom. A na záver na posypanie práškový cukor ( ja som nemala :) ) .

  3. 3

    Tak milé dámy ak sa vám niekedy mimoriadne nebude chcieť a budete mať černúce banány a tvaroh, s ktorým niet čo spraviť, neváhajte ! :))) Moja konečná fotka síce nie je bohvieako lákavá, lebo som cesto nevaľkala a pekáč je dosť široký, ale zje sa ! :))

Diskusia k receptu

brambora
no chcelo by to trochu postup lebo... puding uvarit alebo len vysypat prasok? banany roztlacit alebo na kocky? vajcia cele, ci zvlast zltka a bielka? a to prve cesto si tym padom piekla az 40minut??? to ti nezhorelo? ze najprv 20 a potom spolu s tym druhym cestom 20minut? pride mi to divne...
adeja
@brambora Nič nevarit, len zmiešať a banány na kolieska, vajcia celé. Nič nezhorelo :))
3sandra3
vyzerá to byť chutná, rýchla fajnotka... dovolím si ju vyskúšať ... mňam
adeja
3sandra3 :)) len skús, oplatí sa ;))
3sandra3
len tak mimochodom, adeja ,, zdá sa mi, že sa trochu podobáš na Kate, manželku princa Williama :-)
adeja
@3sandra3 kiežby si mala pravdu ;) ďakujem ti za tento krásny kompliment, možno raz ;))))
evanaaa
To znamená, že zmiešať všetky suroviny okrem ovocia, to treba len nakrájať? A miešať ručne, alebo mixérom, aj preto sa pýtam na to ovocie, lebo vidím, že je vcelku. Ináč, tá plnka mi pripomína tvarohový krémeš, ten som robila už, len treba zdvihnúť okraje cesta, aby sa nevyliala do plechu. Ale ten vrchný plát by som radšej upiekla zvlášť, aj keď je to pridaná robota a po upečení ho pokrájala a kládla na ten tvarohový krém.