
Slávky na baklažánovej pene
V jednoduchosti je krása – tak sa dá charakterizovať talianska kuchyňa. Paradoxne krajší štýl fine dining...

Vianočný kurací šalát
Uvarené mäso nakrájame, pridáme na kocky nakrájané uhorky, broskyne a ďalšie prísady a všetko dobre...

Mrkvová polievka so zázvorom
Recept som našiel v starej knižke s výstrižkami z novín a časopisov. Takýchto mrkvových polievok je...

Medovníčky bez tuku s trstinovým cukrom
Tradičné medovníčky, vyskúšané s trstinovým cukrom a cez akéhokoľvek tuku. Ja som používala klasickú múku,...

Pečivo
Naozaj rýchle a skvelé . moja premiéra drobného pečiva, chlebík som už robila, ...

Čokoládové guľky s figami
Mala som všetky ingrediencie tak som ich dala dokopy. Milujem figy a hrozienka, domáci tiež...

Čokoladové muffiny
Pozbierala som všetky informacie o muffinoch, lebo nie vzdy sa vydarili a este k tomu som dostala...

Grilované kúsky tuniaka flambované koňakom a pivom
Kúsky tuniaka osolíme, okoreníme a prudko opečieme na olivovom oleji. Oflambujeme koňakom a podusíme nakrátko...

Dubáky v jadierkovom trojobale
Čerstvé dubáky očistíme, umyjeme, osolíme, obalíme v múke, vajíčku a strúhanke zmiešanej s...

Vianočné perníkové muffiny
Všetky ingrediencie zmiešame v jednej mise. Vymiešané cesto dávame do formičiek na muffiny, alebo použijeme plech na muffiny. Pečieme cca 20 - 25 minút pri teplote 180 °C , treba si to ...

Cannelloni s morčacím mäsom a so špenátom
Po bohatom sviatočnom stole dobre padne hodovanie na trochu ľahší spôsob. Teda zo zdravších surovín spracovaných šetrnými technológiami, ktoré však určite zasýtia aj...

Rezne z nálevu
tento recept mám z relácie ktorú uvádzal Peter Novotný a varil ho teraz neviem či Oldo ...

Šalát Čo dom dal
Mala som chuť na šalát, no nevedela som, aký spraviť, tak som ho pripravila...

Bazalková ryža s hubami a artičokmi
Hrniec zahrejeme na strednú teplotu a vlejeme doň olivový olej. Keď začne olej voňať, pridáme...

Katalánska pochutina
Tento recept je zo starého kalendára, mám ho už dávnejšie. Vyskúšajte, ak máte radi...

Čínsky zeler stir fry
Do vcera som nemal ani sajnu ze daco ako cinsky celer existuje. Myslel som, ze...

Double Dee labužníka
... každý človek na svete má rád kurčacie mäso! Táto úprava pochádza z receptára...

Dvojstranný závin dia
Rozvaľkané cesto dáme na suchý plech, tak aby prečnievalo cez okraje...

Tvarohová nátierka
Dnes si robím poriadok v receptoch a vidím, že tu mám kopec rôznych ústrižkov z rôznych...

Jednoduchý dúhový ovocný šalát
Tento receptík mám rada a rada si ho vždy pripravím. Dúfam, že bude chutiť a...

Kapor v mandľovom obale
Vianočný stôl bol vždy prehliadkou najtradičnejších jedál. Dnes to však chce zladiť zvyky našich pradedov s...

Brokolicové kuracie rezne
Medzi obľúbený druh mäsa, ktorý konzumujeme patrí predovšetkým kuracina. Tá je u mňa TOP ...

Slané a sladké pirôžky
Pekný deň, pochádzam z Rožňavy a posielam vám tento recept ako naše rodinné obľúbené jedlo.

Posúchy s paradajkovo-syrovou zmesou
Umyté paradajky nakrájame na kolieska, ktoré ugrilujeme. Počas grilovania potierame zmesou tymianu, cesnaku...

Pangasius v cesnakovej kôrke
Chleba nakrájame na kocky a rozmixujeme. (v mixéri s nožmi). Pridáme rozlisovaný cesnak, asi...

Gratinovaný špenátový koláčik s baklažánovo-tymianovým pyré
Špenátová náplň: Umytý špenát oblanšírujeme na cesnaku a olivovom oleji a primiešame postrúhaný syr a vajce...

Pikantná kapustnica
Do hrnca dáme variť kapustu s nálevom, podľa potreby prilejeme vodu, pridáme posekanú cibuľu, ...

Slané kysnuté koláčiky s pohánkovým tvarohom
Recept na slané koláčiky, ktoré si môžete pripraviť s klasickým kravským tvarohom, alebo v bezmliečnej...

Šalát s chrumkavými cestovinami gnocchi
Netradičné spojenie zeleninového šalátu a pečených zemiakových cestovín gnocchi vytvára výborný ľahký obed či večeru.

Rybie filé s banánmi
Filé umyjeme, pokrájame na plátky, pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme, obalíme múkou a na...