Sušienky so snehom
šéfkuchár siete Pizza Mizza, 6. júla 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
príprava
Postup
-
1
Múku, prášok do pečiva, práškový cukor, vanilkový cukor, vajíčko, citrónovú kôru a zmäknutý tuk vymiesime na hladké cesto. Zabalíme ho do fólie a uložíme do chladu na 30 minút. Potom ho vyberieme. Rozvaľkáme na hrúbku 3 mm, povykrajujeme sušienky a upečieme v rúre vyhriatej na 170 °C.
- 2
Do kastrólika dáme variť 240 g kryštálového cukru, ktorý zalejeme 100–120 ml vody tak, aby bol zaliaty cukor. Sirup uvaríme bez miešania, ale neskaramelizujeme. Keď začne vrieť, znížime teplotu na minimum. Bielky vyšľaháme so štipkou soli na penu, pridáme zvyšný cukor a šľaháme ďalej na hustú penu. Uvarený sirup za stáleho šľahania pomaly nalievame do vyšľahaných bielkov a spolu šľaháme ešte 3–5 minút. Cukor, ktorý zostal nerozpustený v kastróliku, už nepridávame.
- 3
Hotový sneh pomocou cukrárskeho vrecka ozdobne nanesieme na keksíky a sušíme pri teplote 50 °C asi 45 minút. Zdobíme čerstvým ovocím, džemom a čokoládou.
Tiež sušienky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu