Sušienky so snehom

Juraj Baják
šéfkuchár siete Pizza Mizza, 6. júla 2017
Sušienky so snehom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
100 minút
príprava

Suroviny

150 g
1 bal
100 g
90 g
2 ks
100 g
400 g
1 bal
4 ks
štipka
Na ozdobenie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Múku, prášok do pečiva, práškový cukor, vanilkový cukor, vajíčko, citrónovú kôru a zmäknutý tuk vymiesime na hladké cesto. Zabalíme ho do fólie a uložíme do chladu na 30 minút. Potom ho vyberieme. Rozvaľkáme na hrúbku 3 mm, povykrajujeme sušienky a upečieme v rúre vyhriatej na 170 °C.

  2. 2

    Do kastrólika dáme variť 240 g kryštálového cukru, ktorý zalejeme 100–120 ml vody tak, aby bol zaliaty cukor. Sirup uvaríme bez miešania, ale neskaramelizujeme. Keď začne vrieť, znížime teplotu na minimum. Bielky vyšľaháme so štipkou soli na penu, pridáme zvyšný cukor a šľaháme ďalej na hustú penu. Uvarený sirup za stáleho šľahania pomaly nalievame do vyšľahaných bielkov a spolu šľaháme ešte 3–5 minút. Cukor, ktorý zostal nerozpustený v kastróliku, už nepridávame.

  3. 3

    Hotový sneh pomocou cukrárskeho vrecka ozdobne nanesieme na keksíky a sušíme pri teplote 50 °C asi 45 minút. Zdobíme čerstvým ovocím, džemom a čokoládou.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 2 komentáre
V recepte sú 2 tuky: maslo a 100 g rastlinný tuk, spolu 190 g, čo je viac ako mnozstvo múky. To je OK? Oba tuky idu do cesta? Dakujem za odpoveď.
V rozpise sú 2 vajcia a v texte postupu je jedno. Prečo? Ako je správne? Nemôžem pre nejasnosti koláčik upiecť !!!