Recept na slané koláčiky, ktoré si môžete pripraviť s klasickým kravským tvarohom, alebo v bezmliečnej verzii s pohánkovým tvarohom. Sú vhodné aj pre vegetariánov Zobraziť celý popisRecept na slané koláčiky, ktoré si môžete pripraviť s klasickým kravským tvarohom, alebo v bezmliečnej verzii s pohánkovým tvarohom. Sú vhodné aj pre vegetariánov a vegánov.
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 500 g |
|
| 150 ml |
|
| 250 ml |
|
| 20 g |
|
| 1,5 ČL |
|
| Plnka: | |
| 3 - 4 ks |
|
| 100 g |
|
| podľa chuti |
|
|
|
|
| na potretie: | |
| 1 ks |
|
| do žĺtku |
|
|
|
|
Postup
-
1
V domácej pekárni si spracujeme kysnuté cesto a rozdelíme ho na 7 približne rovnakých kúskov.
- 2
Cibuľky nakrájame na tenké kolieska a zľahka ich opražíme na troche oleja. Vychladnutú cibuľu pridáme k pohánkovému tvarohu, dobre rozmiešame a dochutíme soľou.
- 3
Potom si každý kúsok cesta v rukách vytvarujeme do kruhu, naplníme plnkou, dobre uzavrieme a jemne roztlačíme na doske. Necháme vykysnúť, potrieme žĺtkom s rastlinným mliekom a pečieme pri 180°C 20-25 minút. Po upečení potrieme ešte olejom.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu