Foto: lenkac
Naozaj rýchle a skvelé .. moja premiéra drobného pečiva, chlebík som už robila, ten tiež vyšiel :)
príprava
na 220,120 °C
Postup
-
1
Na začiatok si pripravíme kvások s 2 dcl vody, medu, kvasníc a trošku múky.
- 2
Do misky si dáme múku, soľ, kmín, kvások, oslej a slnečnicové semiačka. Premiešame a necháme kysnúť asi hodinku.
- 3
Z hotového cesta si vytvarujeme drobné pečivko podľa vlastnej fantázie.
- 4
Hotové pripravené pečivo si poukladáme na papier na pečenie, potrieme slanou vodou a posypeme sezamom. Na plech položíme aj nádobku s vodou.
- 5
Dáme do vyhriatej rúry (220 stupňov) na 20 minút a po 20 minútach znížime teplotu na cca 120 stupňov a pečieme ešte 30 - 40 minút.
- 6
Hotové pečivo vyberieme a potrieme ešte raz slanou vodou a prikryjeme vlhkou utierkou.
- 7
Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu