Katalánska pochutina

kucharka100 - fotkakucharka100, 28. júla 2012

Tento recept je zo starého kalendára, mám ho už dávnejšie. Vyskúšajte, ak máte radi a môžete cesnak.

30 minút
príprava

Suroviny

2 ks veľké hlávky
malá lyžička
1 deci




Postup

  1. 1

    Cesnak očistíme a rozotrieme na jemnú kašu, pridáme soľ a za stáleho miešania po kvapkách pridávame olej. Až dostaneme zmes hustú ako smotana. Trošku ju necháme ustáť. Podávame k pečeným, grilovaným mäsám, k cigánskej alebo namiesto horčice.

Diskusia k receptu

mijaita
Kdyz ja mam pocit, ze jakkoliv zpracovany cesnek (krome nalozeneho v oleji) dostava takovy divny smak :-( Poznam to okamzitr v jidle, ze to neni cerstvy cesnek . Nikomu jinemu to nevadi?
sovka62
Ale vadí, @mijaita , mne napríklad veľmi. Kedysi v reštauráciách namiesto cesnaku používali cesnakovú pastu (cesnak s obsahom 30 alebo 50% soli), veď kto by sa babral s čistením cesnaku, pravda? Hoci tam bol len cesnak a soľ, tá chuť bola zmenená, mne veľmi protivná a zacítila som ju tuším, len čo som prekročila prah. Naozaj som si dávala záležať, aby som si neobjednala niečo v čom by mohol byť cesnak.
katerin
Ve španelsku tomu rikaji "alioli".Chutnejsi a zdravejsi je s olivovym olejem,ale ja mam rada obe dve verze.
Doporucuji vse!
kucharka100
Ďakujem za vaše komentáriky. Ja viem, že aj žlčnikári majú problémy s cesnakom, ale sú aj zdravší, ktorí ten cesnačik znesú. Prajem vám veľa zdravia.
marika21
Mám veľmi rada cesnak na akýkoľvek spôsob. Cesnakáče, cesnak.v polievke, v omáčke, na mäse, chlieb s maslom-cesnak-med, ale veľmi mi znižuje tlak.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia