
Toastové raňajky
Dnes ráno som zistila, že nemám žiaľ chlebík na raňajky tak som použila toastový chlebík....

Celozrnné bochníčky s ľanovými semiačkami
ďalší z mojich obľúbených receptov-:). Použila som múku celozrnnú a pšenično-ražnú... Bochníčky sú jednouché na...

Limetkovo-zázvorový cheesecake
Kombinácia mletého zázvoru a limetkovej šťavy... Ginger lime cheesecake som plánovala piecť už dlhšie, takže...

Bryndzové rožky
Do mlieka vložíme droždie a vymiešame ho vidličkou. Prilejeme olej. Zmiešame s preosiatou múkou a soľou.

Špargľa v sezame
... už staroveké národy považovali špargľu za delikatesu. Zároveň však dokázali oceniť aj jej nepopierateľnú liečivú...

Pirohy s nivou
Zo surovín spracujeme cesto, rozvaľkáme ho a formičkou vykrajujeme kolieska na pirohy a tie plním plnkou z vymiešaného mletého syra, šunky...

Diabolské kuracie krídla
Na panvici roztopíme maslo. Do mangového chutney nahrubo nakrájame akékoľvek ovocie.

Bazová marmeláda
V mojej písanke som natrafila na bazovú marmeládu, záujem o recept mala ancicka, posielam ho, hádam...

Fašírka z ovsených vločiek
Keď už máme dosť mäsa, zvyknem robiť jedlá z ovsenými vločkami. Toto je jeden z receptov ktorý...

Šalát z pečeného cíceru
Cícer sa u nás v kuchyni len zabeháva a pritom je to veľmi stará, vynikajúca a...

Pečená prepelica s tekvicovo-batatovým prívarkom
Takto upravené prepelice je hotová almázia.

Červené karí podľa Martina „Fefe“ Žúžiho z Hexu
Svoje obľúbené jedlo nám dnes navaril skladateľ, textár a gitarista skupiny HEX. Nechajte sa inšpirovať...

Zemiaková trojhubová pre drevorubačov
Sýta domáca polievka bola, je o ostane vždy základom v slovenskej kuchyni. Túto zásadu sa...

Cícerová nátierka
Cicer namocime na 24 hodin, potom uvarime v osolenej vode , ( 30 minut v...

Tvarohové pampúšky
Recept mám od mojej maminky, je jednoduchý, lacný, vhodný na fašiangové obdobie. Rada ho...

Vanilkový puding s chia semienkami
Máte radi superfood chia semienka? Toto je jednoduchý recept ako si spraviť vanilkový puding s chia semienkami....

Bažant s dusenými gaštanmi
Bažantie prsia upravíme na porcie, pokvapkáme olejom a poprekladáme celými vetvičkami byliniek. Zakryjeme potravinárskou fóliou...

Neapolské keksíky
Maslo vyšlahame s cukrom, pridame mandle, vajce, kôru a štavu, premiešame a pridame hrozienka .

Krém, ktorý sa nezráža
tento receptik som našla na Topreceptoch, autorka je Jana Remková, a pridávam ho lebo je...

Teľacie rezne s gaštanovou omáčkou
Komerčný recept<br />Pečené rezne preliate bielou gaštanovou omáčkou vám poskytnú krémovú chuť jesene.

Vyprážaná makrela v cestíčku s ovsenými vločkami
Makrelu rozdelíme na porcie. Každý kus obalíme v múke. Filé ponoríme do vymiešaných vajec a...

Cviklové carpaccio s broskyňami a mozzarellou
Cviklu uvaríme do mäkka, necháme vychladnúť , ošúpeme a nakrájame na tenké plátky. Na tanieri prekladáme...

Banánovo-jahodová torta
Tento recept som si vymyslela pri príležitosti narodenín mojej spolužiačky. Je to dobrý a vhodný recept...