Foto: mariaklara
Tento recept robili u Kamily Magálovej v relácii " Tajomstvo mojej kuchyne ", kamoška ho odskúšala, dala mi ochutnať a veľmi mi chutil. Tak Zobraziť celý popisTento recept robili u Kamily Magálovej v relácii " Tajomstvo mojej kuchyne ", kamoška ho odskúšala, dala mi ochutnať a veľmi mi chutil. Tak som ho urobila aj ja. Vôňa jabĺčok a škorice je fantastická. Na Vianoce je to priam ako stvorené. Dokonca aj ľahko stráviteľné.
príprava
Suroviny
1 1/2 kg |
|
4 ks (väčšie) |
|
130 g |
|
160 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1/2 |
|
|
|
hrsť |
|
70 - 100 g,sekané |
|
na vymazanie plechu |
|
Postup
-
1
Pripravíme si :
-
2
Jablká umyjeme, prekrojíme a očistíme.Vyberieme jadrovník, aby vznikla jamka. Hrozienka namočíme do horúcej vody, aby rýchlo nabobtnali.
-
3
Vymažeme plech, na plech poukladáme jablká tesne vedľa seba, do každej jamky dáme asi malú mokka lyžičku marhuľového džemu. Do džemu pichneme 2 - 3 hrozienka.
-
4
Bielky vyšľaháme s cukrom, pridáme žĺtky a hrubú krupicovú múku s práškom do pečiva.
-
5
Posypeme škoricovým cukrom ( ja som si zmiešala 2 mokka lyžičky škorice a 2 mokka lyžičky cukru ). Zalejeme cestom a posypeme vanilkovým cukrom.
-
6
Na vrch nasypeme sekané orechy.
-
7
Dáme piecť do vyhriatej rúry, najprv 8 - 10 min. pri 180° C, potom ešte asi 5 - 8 min. pri 130° C.
-
8
Necháme vychladnúť a môžeme ochutnať. Dobrú chuť !
Diskusia k receptu