Vaječná tlačenka

redakcia - fotkaredakcia, 24. februára 2010

Suroviny

200 g
200 g
20 g
200 ml
200 ml
2 PL
4 ks
2 ks




Postup

  1. 1

    Syr nastrúhame, salámu, uhorky a vajíčka nakrájame na menšie kocky, kapiu nakrájame na menšie kúsky a všetko v mise premiešame. Želatínu rozmiešame v uhorkovom náleve, zahrejeme ju, až kým sa rozpustí, potom ju stiahneme z ohňa. Pomocou metličky zašľaháme želatínu do majonézy.

  2. 2

    Touto zmesou zalejeme nakrájané ingrediencie, opatrne všetko premiešame a nalejeme do formy na srnčí chrbát vyloženej potravinárskou fóliou. Vaječnú tlačenku necháme v chladničke dokonale stuhnúť (asi 2 hodiny).

  3. 3

    Vyklopenú ju potom krájame asi na 1 cm hrubé plátky, ktoré zdobíme čerstvou zeleninou a podávame s pečivom ako studený predkrm alebo chutnú desiatu.

Diskusia k receptu

Vymazať
zitar
Mnam to je veľmi dobré. Mnam to je veľmi dobré. Mnam to je veľmi dobré.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia