Postup
-
1
Syr nastrúhame, salámu, uhorky a vajíčka nakrájame na menšie kocky, kapiu nakrájame na menšie kúsky a všetko v mise premiešame. Želatínu rozmiešame v uhorkovom náleve, zahrejeme ju, až kým sa rozpustí, potom ju stiahneme z ohňa. Pomocou metličky zašľaháme želatínu do majonézy.
- 2
Touto zmesou zalejeme nakrájané ingrediencie, opatrne všetko premiešame a nalejeme do formy na srnčí chrbát vyloženej potravinárskou fóliou. Vaječnú tlačenku necháme v chladničke dokonale stuhnúť (asi 2 hodiny).
- 3
Vyklopenú ju potom krájame asi na 1 cm hrubé plátky, ktoré zdobíme čerstvou zeleninou a podávame s pečivom ako studený predkrm alebo chutnú desiatu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu