Nutellová torta s bielou čokoládou a mandľami
Foto: sjumack
Torta, ktorá poteší všetky maškrtné jazýčky a najlepšie je na nej to, že je veľmi jednoduchá! (Môžte mi veriť, je to druhá torta, ktorú Zobraziť celý popisTorta, ktorá poteší všetky maškrtné jazýčky a najlepšie je na nej to, že je veľmi jednoduchá! (Môžte mi veriť, je to druhá torta, ktorú som kedy upiekla a hneď sa podarila :)). Plnky si môžete prispôsobiť podľa vlastnej chuti, takže pre mňa je to taký univerzálny recept na krémovú tortu. Ozdoby som vyrábala pár dní po večeroch a v chladničke počkali na svoje miesto na torte, ale tiež to nie je nič náročné. Tak poďme na to!
porcií
príprava
na 170 - 180 °C
Suroviny
Piškótový korpus (27 cm): | |
8 ks |
|
300 g |
|
300 g |
|
2 KL |
|
1 dl |
|
|
|
Plnka: | |
2 bal |
|
podľa chuti |
|
5 bal (po 250 g) |
|
1 dl |
|
Ostatné: | |
3 ks |
|
1 bal |
|
6 PL (alebo slivkový) |
|
Postup
-
1
Cesto: Žĺtky dobre vymiešame s cukrom a olejom, pridáme múku a prášok do pečiva. Vymiešame tuhý sneh z bielok a jemne ho primiešame do žĺtkovej zmesi. Na záver primiešame mandľové hobliny - ja dávam tak od oka asi 2 hrste.
- 2
Dno tortovej formy vystelieme papierom na pečenie (iba dno, tak aby okraje papiera nepretŕčali aj na boky) - ľahšie sa po upečení manipuluje s korpusom. Vylejeme pripravené cesto do formy a pečieme pri teplote 180 °C cca 45 minút. (Pozor, aj tu platí, že čím je väčšia forma a korpus vyšší, tým nižšia teplota a dlhší čas).
- 3
Upečený korpus necháme pomaly vychladnúť (ja som si korpus upiekla večer a pokračovala som na druhý deň). Keď je korpus vychladnutý a odležaný, zrežeme mu vrch do roviny (iba ak sa počas pečenia nafúkol v strede), obrátime ho hore dnom a 3x horizontálne prerežeme - vzniknú nám 4 vrstvy torty.
- 4
Plnka z bielej čokolády: V horúcom kúpeli roztopíme 2 tabličky bielej čokolády a pridáme trošku mlieka alebo smotany. Tekutú zmes necháme úplne vychladnúť. 2 kelímky mascarpone zmiešame a vmiešame vychladnutú čokoládu (pozor, ak nebude čokoláda vychladnutá, mascarpone sa rozpustí a nebude sa dať použiť - bude to tekuté). Plnku dáme do chladničky vychladiť.
- 5
Nutellová plnka: 3 kelímky mascarpone vymiešame s Nutellou (množstvo podľa vlastnej chuti :)). Polovicu plnky si odložíme do chladu na pokrytie torty.
- 6
Jednotlivé vrstvy torty natrieme najprv džemom (iba tenučká vrstva, ktorá vsiakne do cesta) a potom striedame bielu a hnedú plnku: spodná vrstva biela plnka, stredná vrstva hnedá plnka a vrchná vrstva biela plnka. Odloženou polovicu hnedej plnky natrieme vrch aj boky torty a zahladíme dorovna. a teraz už môžu prísť trpaslíci na svoje miesto!
Tiež nutellová torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu