Králičí závitok s kuracím fášom

Jitka Boráňová
šéfkuchárka hotela Alexandria v Luhačoviciach, 29. marca 2016
Králičí závitok s kuracím fášom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Suroviny

Králičí závitok:
600 g
60 g
60 g
100 g
50 ml
Mramorová omáčka:
200 g
250 ml
100 g
100 g
100 ml
Chlpatá knedľa:
1 kg
1 ks
100 g
250 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Králičí chrbát vykostíme, mierne naklepeme, osolíme, okoreníme a poukladáme naň plátky šunky. Kuracie prsia zomelieme, pridáme trochu smotany, soľ a mletý koriander, premiešame a fáš navrstvíme na králičí plát. Mäso zrolujeme, obalíme plátkami slaniny a zabalíme do alobalu. Mierne podlejeme vodou a pomaly pečieme.

  2. 2

    Mramorová omáčka: Kuriatka urestujeme, podlejeme vývarom, pridáme svetlú zápražku pripravenú z masla a hladkej múky, osolíme a prevaríme. Omáčku rozmixujeme a servírujeme na tanier, pokvapkáme smotanou a nožom tvoríme mramorové obrazce. Na omáčku servírujeme rozkrojený závitok.

  3. 3

    Chlpatá knedľa: Zemiaky nastrúhame najemno a necháme chvíľu postáť. Potom zlejeme vodu a do zemiakov zamiešame vajcia, štipku soli a preosiatu múku. Lyžicou vykrajujeme knedle, vkladáme ich do vriacej vody a varíme 10 – 12 minút. Uvarené vyberieme, prepláchneme a omastíme masťou.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: