Králičí závitok s kuracím fášom
šéfkuchárka hotela Alexandria v Luhačoviciach, 29. marca 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Králičí závitok: | |
600 g |
|
60 g |
|
60 g |
|
100 g |
|
50 ml |
|
|
|
|
|
|
|
Mramorová omáčka: | |
200 g |
|
250 ml |
|
100 g |
|
100 g |
|
100 ml |
|
|
|
Chlpatá knedľa: | |
1 kg |
|
1 ks |
|
|
|
100 g |
|
250 g |
|
Postup
-
1
Králičí chrbát vykostíme, mierne naklepeme, osolíme, okoreníme a poukladáme naň plátky šunky. Kuracie prsia zomelieme, pridáme trochu smotany, soľ a mletý koriander, premiešame a fáš navrstvíme na králičí plát. Mäso zrolujeme, obalíme plátkami slaniny a zabalíme do alobalu. Mierne podlejeme vodou a pomaly pečieme.
- 2
Mramorová omáčka: Kuriatka urestujeme, podlejeme vývarom, pridáme svetlú zápražku pripravenú z masla a hladkej múky, osolíme a prevaríme. Omáčku rozmixujeme a servírujeme na tanier, pokvapkáme smotanou a nožom tvoríme mramorové obrazce. Na omáčku servírujeme rozkrojený závitok.
- 3
Chlpatá knedľa: Zemiaky nastrúhame najemno a necháme chvíľu postáť. Potom zlejeme vodu a do zemiakov zamiešame vajcia, štipku soli a preosiatu múku. Lyžicou vykrajujeme knedle, vkladáme ich do vriacej vody a varíme 10 – 12 minút. Uvarené vyberieme, prepláchneme a omastíme masťou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu