Foto: shiculka
Nepoznám nikoho, kto nemá rád lasagne. Ale väčšinou je s tym kopec roboty. Internet je studnica múdrosti, minimálne čo sa zaujímavych receptov tyka. Zobraziť celý popisNepoznám nikoho, kto nemá rád lasagne. Ale väčšinou je s tym kopec roboty. Internet je studnica múdrosti, minimálne čo sa zaujímavych receptov tyka. Tento je nenáročny, ale čo je hlavné - neuveritelne chutny .
porcie
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
Predhrejeme si rúru na 190stupnov. Na miernom ohni si osmažíme mleté mäso, ochutíme solou a mletym čiernym korením. Dusíme asi 10 minút. Podla chuti môžeme pridat roztlačeny cesnak. K mäsu pridáme paradajkovú štavu a podla chuti oregano. Ak mám poruke hocijakú omáčku na cestoviny, oregano ani bazalku už nepridávam, kedže samotná omáčka už väčšinou bylinky obsahuje. Odstavime z ohña.
- 2
V miske si skombinujeme syr ricotta s bazalkou a oreganom.
- 3
Muffinovu panvicu ( na 12 ks) si potrieme olejom. Do kazdeho otvoru vlozime 1 kus wontonu a jemne pritlačíme ku dnu. Polovicu množstva zmesi ricotta rozdelime do kazdeho otvoru. Nasleduje polovica mäsovo - paradajkovej zmesi a mozarella. Na mozarellu jemne pritlacime dalsiu vrstvu wontonu a zopakujeme postup ricotta- mäso- mozarella. Pečieme približne 15minút.
- 4
Hovädzie mäso môžeme nahradit mletym morčacím alebo kuracím mäsom. Wonton plátky dostat v obchodoch s àzijskymi specialitami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Wonton alebo won-ton su tenke platky cesta, ktore sa pouzivaju v azijskej kuchyni.