Foto: mirkajan
Toto je najobľúbenejšia polievka v našej rodine. Nejde ani tak o samotnú zeleninovú polievku, ako skôr o zavárku do tejto polievky. Pôvodne som tento Zobraziť celý popisToto je najobľúbenejšia polievka v našej rodine. Nejde ani tak o samotnú zeleninovú polievku, ako skôr o zavárku do tejto polievky. Pôvodne som tento recept objavila na mimibazári, upravila som ju použitím celozrnnej špaldovej krupice a polievku tiež varím podľa seba. Tento recept pridávam kvôli netradičnej zavárke, možno niekoho zaujme.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
3 ks |
|
1 ks |
|
1 kúsok |
|
1/3 ks |
|
hrsť |
|
hrsť |
|
1,5 - 2 l |
|
podľa chuti (soľ) |
|
1 PL |
|
Zavárka: | |
50 g |
|
5 PL |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
|
Postup
-
1
Zeleninovú polievku môže každý uvariť podľa seba. Ja pokrájam mrkvu, petržlen a zeler na kocky, brokolicu rozoberiem na ružičky. Na olivovom oleji opražím pokrájanú mrkvu, petržlen, zeler, hrášok a fazuľkové struky. Zalejem vodou, pridám vegetu (neukameňujte ma, ja pridávam Dobrotu bez glutamanu) a varím asi 15 min., potom pridám na ružičky rozobratú brokolicu a varím ešte 5 minút.
- 2
V druhom väčšom hrnci si pripravím zavárku. Rozpustím maslo, opražím na ňom asi 3 minúty 5 PL celozrnnej špaldovej krupice (v pôvodnom recepte bola obyčajná detská krupica). Potom pridáme na jemno nastúhanú 1 mrkvu a pražíme ešte asi 3 min. Odstavíme z ohňa, pridáme 1 vajce a dôkladne premiešame. Vrátime späť na oheň a prilejeme vriacu zeleninovú polievku.
- 3
Z krupicovej zmesi sa vytvoria akési "halušky ", ktoré zahustia polievku. Väčšie kusy rozdelíme nožom , necháme prevrieť, pridáme posekanú petržlenovú vňať a odstavíme. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu