![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Šištičky s ovocným šalátom a mascarpone
Z múky, vajec, droždia, mlieka, rozpusteného masla a kryštálového cukru pripravíme cesto, ktoré necháme asi 20 minút kysnúť.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Plnený kysnutý marhuľový koláč
Chutný letný marhuľový koláč, výborný na prázdninové výlety pre celú rodinu. Môžeme ho naplniť makom,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bezlepkové pletenky s mandľovými lupienkami
Kto má rád sladké raňajky, určite mu dobre padne recept na bezlepkové pletenky s mandľovými lupienkami....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Rebarborové jablká
... hoci ešte v záhrade na strome nedozreli, ja už mám svoju úrodu v kuchyni...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bezlepkový sendvičový chlieb
Do teplej vody primiešaj droždie a rozšľahaj metličkou. Postupne pridaj všetky suroviny okrem múky.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Domáci pšenično-ražný chlieb
Budeme potrebovať hladkú múku s označením T650 a ražnú chlebovú múku. Ja používam najčastejšie tieto.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Domáce kysnuté rožky na hotdogy
Rožky sú najlepšie ešte teplé, no vláčne vydržia aj do druhého dňa. Môžete ich bez problémov zmraziť a použiť neskôr....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Vyprážané kysnuté guľôčky so šafranovým pudingom
Cesto: Všetky suroviny na cesto vymiešame a necháme 45 minút kysnúť. Z vykysnutého cesta urobíme guľky, ktoré vysmažíme v...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Haškov frgál
Z uvedených surovín si pripravíme kysnuté cesto, ktoré necháme kysnúť zhruba 30 minút, potom cesto...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Top pizza buchty
Pizza buchty zo skvelého cesta, ktoré vydržia mäkké aj 5 dní. Robil som dvojitú dávku a vyšlo mi cca 60 ks....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Veľkonočný veniec z kysnutého cesta bez lepku s tromi plnkami
Jar sa už ohlásila a spolu s ňou aj nadchádzajúce veľkonočné sviatky. Dnešný recept na veľkonočný veniec je vytvorený špeciálne pre váš sviatočný stôl bez lepku....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Tvarohové koláče s opitými hrozienkami a mätovou penou
Cesto: Všetky suroviny na cesto vymiešame a necháme kysnúť asi 45 minút. Cesto rozvaľkáme, narežeme na...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hubové kysnuté bochníčky s bylinkovým maslom
Cesto: Z vlažného mlieka, cukru, zo soli a z droždia pripravíme kvások. Preosiatu múku dáme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bezlepkové americké bagels
Z droždia, cukru a časti teplej vody pripravíme kvások, ktorý necháme aspoň 10 minút vzísť....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Môj kváskový špaldový chlieb pečený vo forme
Prípravu štartéra spravíme 3-4 h pred miesením cesta (podľa teploty v miestnosti). Vymiesenie cesta: Do stredne veľkej misy...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Srdiečková pizza s hráškom a figami
Inšpirácia na valentínsku večeru od víťazky televíznej šou Pečie celé Slovensko, Timi Strnálovej.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bezlepkový kysnutý koláč na plech s blumami a mandľovou mrveničkou
Kysnutý koláč na plech s akýmkoľvek ovocím je vždy dobrý nápad....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Syrové bagels bez lepku
Promix ALFA je bezgluténová múka, ktorá sa výborne hodí na kysnuté veci. Pečivo, záviny,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Ovocné taštičky bez lepku
Praktický koláčik do ruky – ovocné taštičky bez lepku, ktoré si môžeme naplniť ľubovoľným ovocím. My sme zvolili tentoraz jesennú kombináciu....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Chrumkavý chlebík
Tento chlebík som skúšala prvýkrát a dopadlo to výborne, tak som sa chcela podeliť o recept....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Mazanec s mandľovými lupienkami bez lepku
Aj vy máte radi na raňajky čerstvé sladké pečivo ako vianočka alebo makovka? Ak áno, ste na správnej adrese....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Chlebík s medom
Aj keď je na prvý pohľad zvláštne pridávať do chleba med, je to surovina, ktorá dodá chlebu inú dimenziu....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kysnutý závin s jablkovo-tekvicovou plnkou
Cesto: Všetky suroviny na cesto vymiešame. Cesto necháme vykysnúť asi 45 minút.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Parené buchty s malinami a vanilkovou omáčkou
Môj vlastný osvedčený recept na tieto parené buchty je priamo famózny, odporúčam. Váš Ezel.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bezlepková kvásková vianočka
Zmiešame Bakery mix, ryžový kvások a teplú vodu. Prikryjeme a necháme kysnúť do nasledujúceho dňa,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pizza s kozím syrom a broskyňami
Čerstvé broskyne najlepšie chutia odtrhnuté zo záhrady, no skúste ich použiť aj do tejto zaujímavej pizze....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Domáci chlieb z Polonín
Recept pochádza od Jaroslava Lechana z občianskeho združenia Košiar, ktoré vytvorilo Remeselné centrum v Topoli....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kysnuté - nekysnuté slimáky
Cesto: Kvások pripravíme aktivovaním droždia v teplom mlieku s cukrom. Následne pridáme všetky suroviny a premiesime....