Valentínske žemličky s vlašskými orechami

archaa - fotkaarchaa, 9. februára 2013
Valentínske žemličky s vlašskými orechami
Foto: archaa

Ďalší výborný valentínsky recept, tentokrát raňajkový :)

8-10
porcií
80 minút
príprava
15-20 minút
na 180-200 °C

Suroviny

250 g (125g T-650 + 125g polohrubej)
1/2 ks postrúhaná (z pol citróna)
1 CL
1/2 kocky čerstvé
30 g
40 g
125 ml
1 ČL na potretie
hrsť posekané
 (alebo iné) na posypanie




Postup

  1. 1

    Rozpustíme si maslo a začneme s prípravou cesta.

  2. 2

    Do pekárničky dáme najprv tekuté, potom sypké ingrediencie, nakoniec orechy. Necháme pracovať program "Cesto". (Ak pekárničku nemáte, pripravte si cesto bežným ručným vymiesením a nechajte hodinu vykysnúť.)

  3. 3

    Po vykysnutí cesto vyvaľkáme na asi 1 cm plát a vykrajujeme srdiečka, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Necháme podkysnút este asi 15 minút. Potom potrieme smotanou a posypeme ľanovými semienkami. Pečieme na 180-200 stupňov (podľa vašej rúry) asi 15-20 minút.

Diskusia k receptu

pusta
pekné. len sa mi vidí množstvo droždia na množstvo múky priveľa
45678
veľmi vydarené a ja si myslím, že na pol kg múky to nie je veľa kvasnís...vyzerá to pekne nakysnuté.
ywett
nádherné foto a aj žemličky :-))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia