Foto: archaa
Ďalší výborný valentínsky recept, tentokrát raňajkový :)
8-10
porcií
porcií
80 minút
príprava
príprava
15-20 minút
na 180-200 °C
na 180-200 °C
Suroviny
250 g (125g T-650 + 125g polohrubej) |
|
1/2 ks postrúhaná (z pol citróna) |
|
1 CL |
|
1/2 kocky čerstvé |
|
30 g |
|
40 g |
|
125 ml |
|
1 ČL na potretie |
|
hrsť posekané |
|
(alebo iné) na posypanie |
|
Postup
-
1
Rozpustíme si maslo a začneme s prípravou cesta.
- 2
Do pekárničky dáme najprv tekuté, potom sypké ingrediencie, nakoniec orechy. Necháme pracovať program "Cesto". (Ak pekárničku nemáte, pripravte si cesto bežným ručným vymiesením a nechajte hodinu vykysnúť.)
- 3
Po vykysnutí cesto vyvaľkáme na asi 1 cm plát a vykrajujeme srdiečka, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Necháme podkysnút este asi 15 minút. Potom potrieme smotanou a posypeme ľanovými semienkami. Pečieme na 180-200 stupňov (podľa vašej rúry) asi 15-20 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu