Rohlíky bez mlieka plnené džemom

dada777 - fotkadada777, 3. júla 2013
Rohlíky bez mlieka plnené džemom
Foto: dada777

Pri bezmliečnej diéte je stravovanie zložitejšie a tieto sladké kysnuté rohlíky nám môžu poslúžiť na raňajky, desiatu, olovrant či večeru. Samozrejme aj ostatní si ich môžu pripraviť v mliečnej verzii s kravským mliekom. Ako komu vyhovuje...

20 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

100 ml
1 ks
1 ks
70 ml
400 g
štipka
50 g
1 ks
25 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z čerstvého droždia si pripravíme kvások, necháme ho vykysnúť a spracujeme si kysnuté cesto.

  2. 2

    Rozdelíme si ho na rovnaké kúsky, ktoré si rozvaľkáme na ovál, do stredu dáme džem, opatrne stočíme do rožteka a okraje uzavrieme a rožteky necháme podkysnúť.

  3. 3

    Potrieme žĺtkom a pečieme pri 180°C. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu


Zatiaľ 3 komentáre