Dierkované čokoládové koláčiky fotorecept
Foto: luwinka
Výborné čokoládové koláčiky vhodné ku kakauku, kávičke, veľmi ľahučké, nadýchané som dnes upiekla.
porcií
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
350 g |
|
200 ml |
|
8 ČL |
|
z 1/2 citróna |
|
1 bal. |
|
1 ks |
|
100 ml |
|
1 ČL |
|
Plnka: | |
100 g |
|
Na potretie: | |
1 ks |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Zo všetkých surovín vypracujeme cesto. Cesto sa nesmie lepiť. Dáme ho na múkou vysypanú dosku.
-
2
Vytvoríme valec a pokrájame ho na 8 rovnakých dielov.
-
3
Každý diel vytvarujeme do tvaru gule.
-
4
Prichystáme si slamku.
-
5
Teraz z každej gule cesta vyváľkame placičku do tvaru oválu. So slamkou od polovice placičky smerom nadol robíme dierky. Keď sa nám slamka zaplní, tak ju špajľou pretiahneme po celej dĺžke, aby zbytky cesta vyšli von.
-
6
Na vrchnú časť dáme po 2 kocky čokolády.
-
7
Vrch placičky prehneme smerom nadol, aby sme čokoládu uzavreli. Vytvoríme takú kapsičku a po celom obvode stlačíme prstami, aby pri pečení čokoláda nevytiekla (tak ako je na obrázku).
-
8
A začneme stáčať smerom nadol k sebe.
-
9
Vznikne nám takýto dierkovaný koláčik.
-
10
Takto spravíme všetky koláčiky. Potom ich na 15 minút prikryjeme utierkou, pekne nakysnú.
-
11
Plech si vyložíme papierom na pečenie (ja som použila alobal, mne sa s ním dobre pracuje). Trochu som ho pomastila olejom a poukladala koláčiky, ktoré som po vrchu potrela žĺtkom. Do vopred rozohriatej rúry som ich dala upiecť.
-
12
Piekli sa na 180 stupňov 30 minút dozlatista.
-
13
Nechala som ich vychladnúť a niektoré som posypala práškovým cukrom.
-
14
V reze.
Diskusia k receptu