Vianočný džem
Vynikajúci a rýchlo pripravený džem vonia aj chutí ako varené vínko. Môžete ho pripraviť ako sladký...
Marhuľový džem s bielou čokoládou
Lahodný ovocný džem sa dá dochutiť aj čokoládou. My sme k marhuliam pridali bielu čokoládu a...
Marmeláda z pečených jabĺk
Obľúbená zimná marmeláda v Rakúsku a Nemecku (Bratapfel marmelade).
Nektárinkovo-pomarančový džem
Komerčný recept<br /> Výborne sa hodí na palacinky, lievance či vafle.
Slivkový lekvár
Slivky umyjeme vykloskujeme pridáme ostatné suroviny premiešame a necháme 12hodín odstáť
Slivkový lekvár za hodinu
Veľmi rýchlo hotový slivkový lekvár, ktorý nám veľmi chutí.
Výborný lekvár z plodov bazy
Veľmi chutný a jednoduchý lekvár, ktorého chuť pripomína maliny alebo čierne moruše :-)
Lekvár z mirabeliek
Lekvár na rýchlu spotrebu do palaciniek, jogurtov, koláčov a na chlebík....
Marhuľové čatní
Marhule sa skvelo hodia nielen do sladkých džemov, ale aj na sladkokyslé čatní. Využijete ho...
Domáci jahodový džem s trstinovým cukrom a škoricou
Recept na jahodový džem s nižším obsahom pridaného trstinového cukru a cejlónskou škoricou. Bez umelých konzervantov,...
Horúci kumkvatový džem s likérom
Rozštvrtené a vykôstkované citrusy zalejeme pomarančovým freshom, necháme zovrieť a varíme na miernom plameni asi 20 minút. Pridáme...
Najlepší figový lekvár
Takto pripravený lekvár zachová chuť a aj pekný tvar figy....
Domáci bazový džem s jablkami
Vynikajúci domáci bazový džem s jablkami spája úchvatnú chuť a vôňu bazy so šťavnatosťou jabĺk. Pripravte si neobvyklý domáci džem, ktorý chutí užasne....
Pomarančový džem
pomaranče rozmixujeme na kašu aj s korou pred tym riadne unyjeme do kaše pridame gelfix s cukrom a...
Malinový džem s čokoládou
Komerčný recept<br /> Pridaním čokolády sa skráti doba trvanlivosti džemu na 6 mesiacov.
Morušová marmeláda za studena so stéviou
Pre tých, čo chcú niečo sladkého so stéviou, alebo iným sladidlom. Dá sa použiť...
Domáci ostružinový džem
Mala som trochu domácich ostružín tak som z nich uvarila jednu zaváraninovú fľaštičku džemu.
Dyňová marmeláda
Dyňu očistíme a nastrúhame, pridáme kyselinu citrónovú, 3ťavu z citrónu, gustin a varíme s cukrom, nakoniec pridáme...
Ovocná koža z pravého slivkového lekváru
Chutné a zdravé cukrovinky nielen pre deti pripravené z pravého hustého slivkového lekvár bez cukru.
Rýchla slivková marmeláda
Príprava slivkového lekváru trvá niekoľko hodín a aj keď výsledok rozhodne stojí za to, ak sa vám ho nechce variť, existuje aj rýchla alternatíva – slivkový džem....
Pečený figový lekvár
Recept na figový lekvár na rýchlu spotrebu pečený v rúre.
Josta lekvár s jablkami
Josta je kríženec čiernej ríbezle a egreša. Je plná vitamínov, určite poteší v zimných mesiacoch....
Hroznové želé
Či už na chlebíku s maslom alebo ako skvelú prílohu k syrom a čerstvej bagete, hroznové...