Višňové džemovanie
Višňový džem nepatril k mojim favoritom, ale tento rok marhule aj mirabelky skosil jarný mráz, tak som po rokoch opäť skúsila aj višňový džem....
Slivkový lekvár so škoricou
Rozpolené odkôstkované slivky rozvaríme alebo pomelieme. Slivkovú kašu zasypeme kryštálovým cukrom, primiešame škoricu a necháme...
Slivkový lekvár z tlakového hrnca
Dostala som od rodiny nádherné slivky a našla som na nete recept, ktorý ma zaujal...
Džem z ružových lupeňov s levanduľou
Minulý rok som chcela robiť tento vynikajúci džem, ale som nemala nikdy dostatočné množstvo lupeňov červených...
Jahodový lekvár
Priprava rychla vysledok teší.
Paradajková marmeláda
Jednoznačne jednotka tohto leta. Inšpirácia: http://www. dulce-de-leche-blog. com/
Lekvár z tekvice Hokkaido
tento recept mi dala kamoška a je naozaj dobrý, hoci pre mna trochu sladší, a...
Malinovo-ríbezľová marmeláda
Milujem džemy a podobne, a tohto roku sme mali veľmi veľmi veľa malín, pomaly každý...
Ríbezľový rôsol
S týmto ríbezľovým rôsolom sú najlepšie zlepované linecké koláčiky. Snažím sa ho robiť každý rok.
Paradajkový lekvár
Rozhodla som sa zaexperimentovať a vyskúšať lekvár z paradajom, pretože som ho ešte nikdy nejedla...
Domáci jahodový džem a ovocná torta s jahodami
Kedže máme sezónu jahôd, tak ponúkam dva jednoduché recepty s týmto obľúbeným ovocím. Jahodový džem...
Figový džem Svätej Rity
Môj prvý fíkový džem som už tradične "venovala" mojej drahej patrónke Sv. Rite z Cascii. ...
Púpavový med
skvelý medík do čaju ale používam ho aj na pečenie
Sterilizovaný čerešňový kompót
Očistené, prebraté a umyté čerešne dáme do pohárov. Zalejeme ich horúcim prevareným nálevom a...
Višňové varenie
Varenie (tak sa to volá v Rusku) je tekutý džem asi konzistencie javorového sirupu s kúskami ovocia....
Naš domáci slivkový lekvár
Toho roku je pekná úroda sliviek a pretože my nefandíme slivovici, ale lekváru, ...
Jablkový džem
Jablka bez šupky nakrájame na tenké plátky , podlejeme troškou vody a necháme rozvariť. Potom to...
Pomarančovo-hruškový džem
Kúpila som si pomaranče a boli akési suché, koža sa len ťažko dala konzumovať. Nakrájala...
Šípkový lekvár z čistených šípok
Šípky zbierame po prvých miernych mrazíkoch v čistom prírodnom prostredí. Najlepší, najzdravší ale aj najprácnejší...
Môj vianočný slivkový lekvár
Slivky umyjeme, rozpoltíme a odkôstkujeme. Zmiešame s cukrom, koreninami, citrónovou šťavou a varíme...
Agátový med
agátový kvet si zalejeme vodou a nakrájaným pomarančom. udala som 3 litre kvetu, pretože bol plný 3...
Marmeláda z rebarbory
je sezóna rebarbory a urodilo sa jej viac ako je moja rodina schopná skonzumovať, vyskúšala som...
Poľský veľkonočný veniec s domácou čučoriedkovou omáčkou
Najmä v regiónoch Východnej a Strednej Európy je tradíciou skvelé brioškové cesto. Tieto sladké chrumkavé chlebíky...
Sirupovitý jahodový džem s kúskami jahôd
Christine Ferber je svetoznáma kuchárka z Francie, ktorá sa preslávila svojimi skvelými lekvármi, džemami,...
Opičie maslo
Tento recept som objavila na albert. cz. Toto opičie maslo vydrží v chladničke aj 5 týždňov...
Slivková „Nutella“
Tohto roku je veľa sliviek, rozhodla som sa uvariť slivkovú nutelu. Veľmi ju máme radi...
Slivkový lekvár
V piatok si bola švagriná obrať bystrické slivky na lekvár. Vraj je z týchto...
Jahodovo-rebarborový džem s vanilkou
Od farmára som dostala čerstvo odrezanú rebarboru, tak som sa nevedela dočkať, kedy vyskúšam doma...
Slivková Nutella
Slivky odkôstkujeme a uvaríme ich domäkka. Keď sú uvarené, trošku ich pomixujeme a ďalej varíme, pričom...
Agátový lekvár
Tento recept robí moja mamička v Rumunsku. Má fantasticku chuť a vôňu. Ako sme teraz...