Malinovo - ríbezľovo - jostový lekvár
Je to ten istý postup ako som robila marhuľový lekvár, len s tým rozdielom, že...
Púpavový med
skvelý medík do čaju ale používam ho aj na pečenie
Lekvár z tekvice Hokkaido
tento recept mi dala kamoška a je naozaj dobrý, hoci pre mna trochu sladší, a...
Domáci jahodový džem a ovocná torta s jahodami
Kedže máme sezónu jahôd, tak ponúkam dva jednoduché recepty s týmto obľúbeným ovocím. Jahodový džem...
Ríbezľový rôsol
S týmto ríbezľovým rôsolom sú najlepšie zlepované linecké koláčiky. Snažím sa ho robiť každý rok.
Figový džem Svätej Rity
Môj prvý fíkový džem som už tradične "venovala" mojej drahej patrónke Sv. Rite z Cascii. ...
Višňové varenie
Varenie (tak sa to volá v Rusku) je tekutý džem asi konzistencie javorového sirupu s kúskami ovocia....
Paradajkový lekvár
Rozhodla som sa zaexperimentovať a vyskúšať lekvár z paradajom, pretože som ho ešte nikdy nejedla...
Agátový med
agátový kvet si zalejeme vodou a nakrájaným pomarančom. udala som 3 litre kvetu, pretože bol plný 3...
Malinovo-ríbezľová marmeláda
Milujem džemy a podobne, a tohto roku sme mali veľmi veľmi veľa malín, pomaly každý...
Poľský veľkonočný veniec s domácou čučoriedkovou omáčkou
Najmä v regiónoch Východnej a Strednej Európy je tradíciou skvelé brioškové cesto. Tieto sladké chrumkavé chlebíky...
Marmeláda z rebarbory
je sezóna rebarbory a urodilo sa jej viac ako je moja rodina schopná skonzumovať, vyskúšala som...
Naš domáci slivkový lekvár
Toho roku je pekná úroda sliviek a pretože my nefandíme slivovici, ale lekváru, ...
Nevarený džem z čiernych ríbezlí
Ak máte prebytok čiernych ríbezlí, určite vyskúšajte tento recept, rýchly, chutný.
Šípkový lekvár z čistených šípok
Šípky zbierame po prvých miernych mrazíkoch v čistom prírodnom prostredí. Najlepší, najzdravší ale aj najprácnejší...
Najlepší šípkový lekvár
Fantasticky chutný lekvár, s ktorým je síce trochu viac práce, ale výsledok jednoznačne stojí zato...
Opičie maslo
Tento recept som objavila na albert. cz. Toto opičie maslo vydrží v chladničke aj 5 týždňov...
Sirupovitý jahodový džem s kúskami jahôd
Christine Ferber je svetoznáma kuchárka z Francie, ktorá sa preslávila svojimi skvelými lekvármi, džemami,...
Jahodovo-rebarborový džem s vanilkou
Od farmára som dostala čerstvo odrezanú rebarboru, tak som sa nevedela dočkať, kedy vyskúšam doma...
Slivková Nutella
Slivky odkôstkujeme a uvaríme ich domäkka. Keď sú uvarené, trošku ich pomixujeme a ďalej varíme, pričom...
Šípkový lekvár prírodný
... farmaceutický priemysel je údajne najlepšie zarábajúce odvetvie na svete, ktovie? média však úplne bežne...
Môj vianočný slivkový lekvár
Slivky umyjeme, rozpoltíme a odkôstkujeme. Zmiešame s cukrom, koreninami, citrónovou šťavou a varíme...
Agátový lekvár
Tento recept robí moja mamička v Rumunsku. Má fantasticku chuť a vôňu. Ako sme teraz...
Pomarančovo-hruškový džem
Kúpila som si pomaranče a boli akési suché, koža sa len ťažko dala konzumovať. Nakrájala...
Jablkový džem
Jablka bez šupky nakrájame na tenké plátky , podlejeme troškou vody a necháme rozvariť. Potom to...
Ríbezľový chilli džem
Recept pochádza z webu, a keďže som mal tento rok dosť ríbezlí, vyskúšal som... týmto...
Slivkový lekvár
V piatok si bola švagriná obrať bystrické slivky na lekvár. Vraj je z týchto...
Slivková „Nutella“
Tohto roku je veľa sliviek, rozhodla som sa uvariť slivkovú nutelu. Veľmi ju máme radi...
Višňové džemovanie
Višňový džem nepatril k mojim favoritom, ale tento rok marhule aj mirabelky skosil jarný mráz, tak som po rokoch opäť skúsila aj višňový džem....
Hello Kitty torta
Cesto: Bielka a žĺtka rozdelíme. Najprv si vyšľahame bielka s krupicovým cukrom do peny. Potom...
Púpavový med
Robím ho už niekoľko rokov, včera mi priniesli vnučky prvé púpavy, tak jedna várka je hotová...