
Malinovo - ríbezľovo - jostový lekvár
Je to ten istý postup ako som robila marhuľový lekvár, len s tým rozdielom, že...

Marhuľový džem z pekárničky ( fotorecept )
Keď už máme doma pekárničku, tak sme vyskúšali vyrobiť v nej aj džem. Je to...

Malinovo-ríbezľová marmeláda
Milujem džemy a podobne, a tohto roku sme mali veľmi veľmi veľa malín, pomaly každý...

Arašidové maslo
Akosi nám v Trebišove vypredali všetké arašidové masla a mala som chuť na sladke americke raňajky(elvisove)........

Slivkový lekvár so škoricou
Rozpolené odkôstkované slivky rozvaríme alebo pomelieme. Slivkovú kašu zasypeme kryštálovým cukrom, primiešame škoricu a necháme...

Lekvár z tekvice Hokkaido
tento recept mi dala kamoška a je naozaj dobrý, hoci pre mna trochu sladší, a...

Slivkový lekvár z tlakového hrnca
Dostala som od rodiny nádherné slivky a našla som na nete recept, ktorý ma zaujal...

Džem z ružových lupeňov s levanduľou
Minulý rok som chcela robiť tento vynikajúci džem, ale som nemala nikdy dostatočné množstvo lupeňov červených...

Ríbezľový rôsol
S týmto ríbezľovým rôsolom sú najlepšie zlepované linecké koláčiky. Snažím sa ho robiť každý rok.

Paradajková marmeláda
Jednoznačne jednotka tohto leta. Inšpirácia: http://www. dulce-de-leche-blog. com/

Jahodový lekvár
Priprava rychla vysledok teší.

Paradajkový lekvár
Rozhodla som sa zaexperimentovať a vyskúšať lekvár z paradajom, pretože som ho ešte nikdy nejedla...

Figový džem Svätej Rity
Môj prvý fíkový džem som už tradične "venovala" mojej drahej patrónke Sv. Rite z Cascii. ...

Púpavový med
skvelý medík do čaju ale používam ho aj na pečenie

Domáci jahodový džem a ovocná torta s jahodami
Kedže máme sezónu jahôd, tak ponúkam dva jednoduché recepty s týmto obľúbeným ovocím. Jahodový džem...

Naš domáci slivkový lekvár
Toho roku je pekná úroda sliviek a pretože my nefandíme slivovici, ale lekváru, ...

Višňové varenie
Varenie (tak sa to volá v Rusku) je tekutý džem asi konzistencie javorového sirupu s kúskami ovocia....

Pomarančovo-hruškový džem
Kúpila som si pomaranče a boli akési suché, koža sa len ťažko dala konzumovať. Nakrájala...

Agátový med
agátový kvet si zalejeme vodou a nakrájaným pomarančom. udala som 3 litre kvetu, pretože bol plný 3...

Jablkový džem
Jablka bez šupky nakrájame na tenké plátky , podlejeme troškou vody a necháme rozvariť. Potom to...

Môj vianočný slivkový lekvár
Slivky umyjeme, rozpoltíme a odkôstkujeme. Zmiešame s cukrom, koreninami, citrónovou šťavou a varíme...

Šípkový lekvár z čistených šípok
Šípky zbierame po prvých miernych mrazíkoch v čistom prírodnom prostredí. Najlepší, najzdravší ale aj najprácnejší...

Sirupovitý jahodový džem s kúskami jahôd
Christine Ferber je svetoznáma kuchárka z Francie, ktorá sa preslávila svojimi skvelými lekvármi, džemami,...

Poľský veľkonočný veniec s domácou čučoriedkovou omáčkou
Najmä v regiónoch Východnej a Strednej Európy je tradíciou skvelé brioškové cesto. Tieto sladké chrumkavé chlebíky...

Slivková „Nutella“
Tohto roku je veľa sliviek, rozhodla som sa uvariť slivkovú nutelu. Veľmi ju máme radi...

Dulový džem s vanilkou a anízom
Každý rok robievami tento džem. má prekrásnu farbu a výbornú chuť. tento rok som...

Agátový lekvár
Tento recept robí moja mamička v Rumunsku. Má fantasticku chuť a vôňu. Ako sme teraz...

Marmeláda z rebarbory
je sezóna rebarbory a urodilo sa jej viac ako je moja rodina schopná skonzumovať, vyskúšala som...