Agátový med

pitbul - bez fotkypitbul, 16. mája 2013
Agátový med
Foto: pitbul

Suroviny

3 l
2 ks
1 l
1,5 kg




Postup

  1. 1

    agátový kvet si zalejeme vodou a nakrájaným pomarančom.udala som 3 litre kvetu,pretože bol plný 3 litrový hrniec a neviem akú hmotnost to malo.varíme asi tak 30 minút.odstavíme a necháme 6 hodín odstat.

  2. 2

    potom precedíme,pridáme cukor a ešte 90 minút povaríme.ja ho mám zatial v štádiu odpočinku a večer ho dokončím tak som zvedavá.celý byt mi vyvoniava

Diskusia k receptu

boxik
Dovoľte povedať človeku čo chová pár včelích rodín , že to čo vytvoríte nie je med , ale iba ochutený a zahustený cukrový sirup.
ubka
@boxik , ano sirup, ale náhrada dobrá..bývaš ďaleko? včelí pravý med uprednostňujem :-)))
1andy
a ten hrniec je natlačený kvetom alebo len volne naložený?
pitbul
volne nalozeny a na fotke je uz uvareny takze klesol.@boxik je to tak ako hovoris,ale ako nahrada je to fakt super.kupujeme aj med u vcelara ale kedze minieme toho naozaj strasne vela aj tato nahrada do caju je super




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia