Foto: ancicka
Je výborný aj ako pečený čaj.My ho konzumujeme aj taj.
Postup
-
1
Očistena baza a jablká.
-
2
Bazu som nechala variť asi 20 minúť.Podliala som asi 1 dl vody.
-
3
Do druhého hrnca som dala rozvariť jablká nakrajané na drobno.Podliala som zvyškom vody a pridala škoricu a klinčeky.
-
4
Ked jablká boli asi na poly rozvarené,tak som zmiešala s bazou .Varili sa ešte asi 20 min.Na koniec som pridala želirovaci cukor.Hotoví nalejem do pripravených fliaš a uzavriem.Prevratím hore dnom ,aby sa vičko prichytilo a tak nechám do vychladnutia.
-
5
Džemík je výborny jak na chlebík ,tak aj my si z neho občas urobíme čajík.
Ja som teraz robila tak,že som dala iba želirovaci prípravok3:1 a 2 kg cukor.Aj tak je fajný.