Nutela z jabĺk fotorecept

micho - fotkamicho, 7. novembra 2012
Nutela z jabĺk (fotorecept)
Foto: micho

zdroj Ja :-)

15 minút
príprava
80 minút
tepelná úprava

Suroviny

1500 g
400 g
100 g
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Jablká ošúpeme, zbavíme jadrincov a nastrúhame na hrubom strúhadle.

    Nutela z jabĺk (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nastrúhané jablká a cukor dáme do pekárne, nastavíme program džem a necháme jablká rozvariť. Pred koncom programu (cca 10 min) pridáme nasekanú čokoládu a kakao a necháme dokončiť program.

    Nutela z jabĺk (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Horúcu nutellu dáme do čistých, nahriatých pohárov, zavrieme a dáme sterilizovať na 20 minút.

    Nutela z jabĺk (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nutella je výborná ako náplň do palaciniek.

    Nutela z jabĺk (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Šupky z jabĺk nevyhadzujeme, môžeme ich usušiť a použijeme ich na prípravu čaju.

    Nutela z jabĺk (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

30 komentárov k receptu
no dufam že ohodnotiš tu pekaren a uvidime tvoje dalšie recepty potom napíš ako si spokojny s tou pekarnou ja už dlho uvažujem o kupe ale stale nie som rozhodnuta pretože na miesenie cesta mam robot ten urobi tiež tu pracu čo pekaren tak preto som taka nerozhodna možno po tvojích skusenostia a receptoch mi to bude jasnejšie
Micho, nemohol si recept uverjniť skôr, ja som včera robila nutelu z jabĺk, ale klasicky, aj som sa klasicky oparila horúcou hmotou. keby som to robila v pekárničke, určite by sa mi to nestalo.(ešte som ju nevybalila z krabice). zmestí sa tam aj viacej ako píšeš? ja som robila z 3 kg, ako uvádzajú kolegyne Varecháčky.
testuj a zverejňuj tešíme sa na ďalšie recepty. Švagrinka mi dala jablká tak skúsim urobiť nutelu podľa teba, ale pekáreň nemám budem robiť na sporáku.
Už sa robí, uvidím za hodinu. Na takéto recepty čakám. Potrebujem nejaké základné a potom budem vymýšľať. Pekárnička je pre mňa vynikajúce zariadenie do kuchyne - nahádžeš do nej a perfektne vymieša, upečie... Mám ju krátko, ale nedám na ňu dopustiť, najmä na kysnuté cestá.
@paeva vojde sa tam aj viac jabĺk ale lepšie sa rozvaria ak ich je menej...aj tak som pekárničke občas pomohol a premiešal som to stierkou, nakoľko hnetacie háky nie sú až také veľké (a to som dal tie najväčšie ktoré sú vo výbave)
táto nutela má u nás úspech (spolu so slivkovou) ...tuším to je tá pekáreň, v ktorej sa dá piecť aj kváskový chlieb? ty sa máš ;-)
@irenaw presne tak, je to pekáreň v ktorej si ten kvások môžeš aj pripraviť, môžeš tam pripraviť aj jogurt, má dve nádoby, jedna je klasická a druhá je dvojitá, v ktorej môžeš pripraviť dva rozdielne chleby.
rcp poznám,je chutný a manžel ju vyjedol skôr ako džemy....a ty @micho len pekne testuj a potom nás oboznám s výsledkami,veď čítaš,aké sme nerozhodné....kúpiť,nekúpiť????pekný večer
no,práve som ju v pekárni dovarila,ale jablká sa mi nerozvarili na džem,asi to bude iným typom pekárne..tak to ešte rozmixujem ponorným mixérom a dokončím. vonia to skvelo :-)
uvarila som to v hrnci a tiež na záver rozmixovala ponorným mixérom. Je to výborné, dala som 74% čokoládu. Na tvojom recepte na rozdiel od iných podobných sa mi páči, že tam nie je pudingový prášok. Vďaka za recept :-)
no aj ja som tvoju nutelu prehliadla ale nikdy nie je neskoro najmä ked tých jablk je velmi vela a treba ich začať úžitkovať kým si skaza nepride po ne ..... tak to skúsim s tou pekárňou potom napíšem ako som pochodila
vyborny recept, dakujem, pekaren mam ale ja som jablka rozvarila v tlakovom hrnci, trvalo to len chvilocku a nemusela som struhat, stacilo pokrajat na stvrtky a nakoniec pouzit ponorny mixer, ale v pekarni som tiez robila v lete dzem, jahodovy a malinovy, je to velka pomocnicka:-)

Pridaj komentár k receptu: