Nutela z jabĺk fotorecept

micho - fotkamicho, 7. novembra 2012
Nutela z jabĺk (fotorecept)
Foto: micho

zdroj Ja :-)

15 minút
príprava
80 minút
tepelná úprava

Suroviny

1500 g
400 g
100 g
2 PL




Postup

  1. 1

    Jablká ošúpeme, zbavíme jadrincov a nastrúhame na hrubom strúhadle.

    Nutela z jabĺk (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nastrúhané jablká a cukor dáme do pekárne, nastavíme program džem a necháme jablká rozvariť. Pred koncom programu (cca 10 min) pridáme nasekanú čokoládu a kakao a necháme dokončiť program.

    Nutela z jabĺk (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Horúcu nutellu dáme do čistých, nahriatých pohárov, zavrieme a dáme sterilizovať na 20 minút.

    Nutela z jabĺk (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nutella je výborná ako náplň do palaciniek.

    Nutela z jabĺk (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Šupky z jabĺk nevyhadzujeme, môžeme ich usušiť a použijeme ich na prípravu čaju.

    Nutela z jabĺk (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

udaska
Výborné,si šikovný a teším sa na daľšie tvoje recepty...:-D
ariela6
no dufam že ohodnotiš tu pekaren a uvidime tvoje dalšie recepty potom napíš ako si spokojny s tou pekarnou ja už dlho uvažujem o kupe ale stale nie som rozhodnuta pretože na miesenie cesta mam robot ten urobi tiež tu pracu čo pekaren tak preto som taka nerozhodna možno po tvojích skusenostia a receptoch mi to bude jasnejšie
paeva
Micho, nemohol si recept uverjniť skôr, ja som včera robila nutelu z jabĺk, ale klasicky, aj som sa klasicky oparila horúcou hmotou. keby som to robila v pekárničke, určite by sa mi to nestalo.(ešte som ju nevybalila z krabice). zmestí sa tam aj viacej ako píšeš? ja som robila z 3 kg, ako uvádzajú kolegyne Varecháčky.
levandula
tak len testuj a del sa so skusenostami, ja stale vaham nad kupou a mozno prave to budes ty, kto ma presvedci o nevyhnutnosti vlastnit ju
helca103
testuj a zverejňuj tešíme sa na ďalšie recepty. Švagrinka mi dala jablká tak skúsim urobiť nutelu podľa teba, ale pekáreň nemám budem robiť na sporáku.
bukaj
...už aj idem to vyskušať......neviem čo s jablkami.....
raguzza
Bože Mišo ty si taky šikulík .Normálne musím vyskušat nutelu .
modrykamen
Už sa robí, uvidím za hodinu. Na takéto recepty čakám. Potrebujem nejaké základné a potom budem vymýšľať. Pekárnička je pre mňa vynikajúce zariadenie do kuchyne - nahádžeš do nej a perfektne vymieša, upečie... Mám ju krátko, ale nedám na ňu dopustiť, najmä na kysnuté cestá.
micho
@paeva vojde sa tam aj viac jabĺk ale lepšie sa rozvaria ak ich je menej...aj tak som pekárničke občas pomohol a premiešal som to stierkou, nakoľko hnetacie háky nie sú až také veľké (a to som dal tie najväčšie ktoré sú vo výbave)
irenaw
táto nutela má u nás úspech (spolu so slivkovou) ...tuším to je tá pekáreň, v ktorej sa dá piecť aj kváskový chlieb? ty sa máš ;-)
micho
@irenaw presne tak, je to pekáreň v ktorej si ten kvások môžeš aj pripraviť, môžeš tam pripraviť aj jogurt, má dve nádoby, jedna je klasická a druhá je dvojitá, v ktorej môžeš pripraviť dva rozdielne chleby.
ebaka
rcp poznám,je chutný a manžel ju vyjedol skôr ako džemy....a ty @micho len pekne testuj a potom nás oboznám s výsledkami,veď čítaš,aké sme nerozhodné....kúpiť,nekúpiť????pekný večer
irenaw
mám ju dôkladne preštudovanú ;-) keď stará pekáreň doslúži...
pointka
Ahoj, ake mas skusenosti, kolko vydrzi tato nutela uskladnena?
vanilka111
no,práve som ju v pekárni dovarila,ale jablká sa mi nerozvarili na džem,asi to bude iným typom pekárne..tak to ešte rozmixujem ponorným mixérom a dokončím. vonia to skvelo :-)
micho
@vanilka111 môžeš celý cyklus zopakovať a dať to variť ešte raz...ale vynašla si sa a rozmixovala to, čo je tiež dobrý nápad.
tiginko
uvarila som to v hrnci a tiež na záver rozmixovala ponorným mixérom. Je to výborné, dala som 74% čokoládu. Na tvojom recepte na rozdiel od iných podobných sa mi páči, že tam nie je pudingový prášok. Vďaka za recept :-)
hahaias
@micho jablk kopec a ešte trocha viac - ďalší víkend idem na to, s čokoládou som nerobila, ale nemôže to byť zlé.
vanilka111
rozmixovala som to v mixéri, ponorným to moc nešlo. ale je to super,zajtra budú palacinky :-).




danielas
A tento recept som prehliadla. Páči sa mi. Uložím ho.
Prosím ťa @micho , dlho zháňam presne takéto poháre a nič...poradíš?
marijanka712
no aj ja som tvoju nutelu prehliadla ale nikdy nie je neskoro najmä ked tých jablk je velmi vela a treba ich začať úžitkovať kým si skaza nepride po ne ..... tak to skúsim s tou pekárňou potom napíšem ako som pochodila
micho
@danielas mám to z práce, bola v tom nejaká sterilizovaná zelenina tuším ktorú sme predávali a sú z Talianska. @marijanka712 pochodíš určite výborne, veď si šikovná gazdinka.
nadia56
vyborny recept, dakujem, pekaren mam ale ja som jablka rozvarila v tlakovom hrnci, trvalo to len chvilocku a nemusela som struhat, stacilo pokrajat na stvrtky a nakoniec pouzit ponorny mixer, ale v pekarni som tiez robila v lete dzem, jahodovy a malinovy, je to velka pomocnicka:-)
babkamt
Robievam slivkovú nutelu. Rcp ukladám. Máme dosť jabĺk , tak spravím.
motrl
a ked nemam pekaren tak sa to ako vari dik