Malinový džem

skatulka - fotkaskatulka, 3. júla 2015
Malinový džem
Foto: skatulka

Malinový džem, v ktorom som chcela ponechať chuť malín a tým, že sa varil krátko, dúfam, že aj vitamínov. Sú v ňom celé kúsky ovocia Zobraziť celý popisMalinový džem, v ktorom som chcela ponechať chuť malín a tým, že sa varil krátko, dúfam, že aj vitamínov. Sú v ňom celé kúsky ovocia aj so zrniečkami.

20 minút
príprava
10 minút
na 100 °C

Suroviny

3 kg
1 kg




Postup

  1. 1

    Maliny zmiešame so Super želírovacím cukrom 3:1. Ja som použila Dr. Oetker a bola som veľmi spokojná.

  2. 2

    Za stáleho miešania privedieme k varu a varíme 5-10 minút. Môžeme odobrať penu a horúce plníme do pohárov. Poháre uzavrieme a otočíme hore dnom a necháme vychladnúť.

  3. 3

    A takto som sa pohrala s balením. Teším sa ako poteším svojich blízkych a verím, že aj vás s fotkami.

    Malinový džem - obrázok 3

Diskusia k receptu

dvorka
Tvoje džemíky vyzerajú úžasne, ale: z vlastnej skúsenosti pridávam, že u nás sa zrniečka v džeme neujali. Zaliezajú kade tade medzi zuby a bolo mi povedané, že nikdy viac. Tak od vtedy maliny uvarené pasírujem. Maliny sa aj tak varením rozpadnú na drobno tak z nich mám marmeládu, nie džem.
radost
malinový..krásne voňavý je u nás obľúbený..no muž žiada bez zrniečok..rada mu vyhoviem..u nás len sem-tam malina..začínajú..práca sladká ma čaká..:-)
mamula2
Prave vcera som robila aj ja, ale nedavam zelirovaci cukor, len obycajny a ani nam zrnievka nevadia, prave tie im dodavaju smrnc:-)
frezia68
Nepoužívam želírovací cukor,ale výsledok zavárania je krásny a lákavý :-) 5*.
skatulka
Nám zrniečka nevadia, na chlebík môže byť a zdá sa mi taký zaujímavejší, jasné že do zákuskov je asi lepšia marmeláda.
Robila som prvýkrát so želírovacím cukrom, hlavne kvôli času a celkom sa mi to zapáčilo.

skatulka
Ďakujeme za milé komenty. Balenie som vymýšľala a robila ja, fotečky mi fotí môj manžel :)
ywett
nádhera a lákavá inšpirácia, malinový som ešte nerobila :)
elekra
Džem mussí byť krásne voňavý a balenie máš nádherné. Dúfam, že sa aj nám podarí nazbierať maliny aspoň na jednu várku....
havino
krásne a keby som mala maliny, ani mne zrniečka nevadia, nebol by do koláčov, ale na vianočku a strážený, ako poklad v špajzi
marta5
Nádherná práca a krásne foto.Malinový džem je vynikajúci-no maliny mám malo-robila som džem višňový, jostový a z červených ribezly. Už len uložiť do špajze.
ywett
ďakujem :-)

Len škoda, že nemám maliny
skatulka
@marta5 Josta som ešte nepočula a ani nejedla. Len teraz som si našla, že je to kríženec čiernej ríbezle a egreša. To môže byť zaujímavé. :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia