Lekvár z tekvice Hokkaido

stevca - fotkastevca, 27. decembra 2012
Lekvár z tekvice Hokkaido
Foto: stevca

tento recept mi dala kamoška a je naozaj dobrý, hoci pre mna trochu sladší, a dá sa robiť aj z iných tekvíc, resp ich Zobraziť celý popistento recept mi dala kamoška a je naozaj dobrý, hoci pre mna trochu sladší, a dá sa robiť aj z iných tekvíc, resp ich kombináciou

Suroviny

3 kg očistená
3 kg
3 ks
3 ks




Postup

  1. 1

    do hrnca dáme trocha vody, nasypeme cukor a na miernom ohni varíme.

  2. 2

    ked sa rozpustí cukor, pridáme na kocky nakrájanú tekvicu, citronovú kôru + šťavu z pomarančov a citronov. za občasného miešania varíme, kým sa nerozvarí tekvica.

  3. 3

    masu prepasírujeme - ja doma som ju prebehla ručným tyčovým mixerom - a dáme ešte variť, kým nezačne hustnúť, potom ešte varíme 5-10 min za stáleho miešania

  4. 4

    lekvár odstavíme z ohna, necháme trochu vychladnuť a nalejeme do čistých suchých fliaš, uzatvoríme.. ja som nechala ešte trocha sterilizovať - kým nezačala poriadne vrieť vody, ale nemusí sa.

Diskusia k receptu

radulienka
Krásny recept, ja by som tam pre moju chuťešte pridala čerstvý ďumbier posekaný alebo nastrúhaný, ale aj tak to bude chutné, vďaka za recept...
evusik
zbieram všetky recepty z hokkaida... ak bude na budúci rok úroda urobím :-)
paeva
mám jednu tekvicu, neviem, aká bude gramáž, ale určite z nej bude lekvár podľa teba
beatacsontosova
kolegynka mi v pondelok doniesla hokkaido - domáca úroda, tak som vzala tento receptík a spravila podľa neho (ja som teda tekvicu nešúpala, iba očistila od zrniečok) a dala som iba 750g cukru na 1kg tekvice a je to tak akurát, určite som nerobila naposledy, chutí to veľmi podobne jablkovému džemu. možno nabudúce hodím trošku klinčekov pre zaujímavosť :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia