Foto: peti
Túto pomazánku už robievam dlhé roky. Je veľmi chutná a výhoda je , že s tuniakovej pomazánky normál môžete urobiť aj ďalšie rôzne Zobraziť celý popisTúto pomazánku už robievam dlhé roky. Je veľmi chutná a výhoda je , že s tuniakovej pomazánky normál môžete urobiť aj ďalšie rôzne dochutené druhy pomazánok. Ja vám predstavujem dva druhy . /Normál / Pikant/. Večšinou ju robievam v Sobotu , Nedelu na rańajky. Výhodov tychto pomazánok je , že do nich sa nepridáva soľ. Podávajú sa s clebom, pečivom, alebo toustami.
porcie
príprava
Postup
-
1
S ručným, elektrickým mixerom najprv vyšlaháme máslo. Do vyšlahaného másla pridáme Tuniak z ktorého predtým neháme stiec olej.Po čiastočnom vyšlahaní ,pridáme tatarskú omáčku asi 3-5 kavových ližičiek a 4-6 kvapiek citrónu. Túto masu dobre vymiešame. Takto nám vznikne Tuniaková pomazánka / Normál /
-
2
Tuniaková pomazánka / pikant / Po odobraní z časti pomazánky / Normál / asi 1/3 - 1/4 pridáme podľa chuti asi 0,5 -1 kl. feferonového pikantu a všetko dobre vymiešame.
-
3
Vprípade , že chcete mať pre deti tuniakovú pomazánku sladšiu pridáte miesto feferónového pikantu sladký kečup. Takto vám vznikne aj slatšia tuniaková pomazánka s kečupom. Podávamé s pečivom , chlebom alebo s toustami. Ako prílohu dávam, mladú cibuľku , alebo nadrono nakrájanú cibuľu, na drobno nakrájaný citron, alebo papriku, Prajem dobrú chuť,
Diskusia k receptu